Kosteloos offertes ontvangen

Stucen

Dus u wilt uw muren of plafonds in uw woning laten stucen? Kan uw woning wel een nieuwe laag pleisterwerk gebruiken? Wat kost het laten stucen van uw muren of plafonds door een stukadoor? Wat kost het als u zelf uw muren gaat stucen? Veel mensen vinden het moeilijk om in te schatten hoeveel stucen kost. De prijs kan ook verschillen, afhankelijk van het soort stucwerk dat u kiest en de prijs van een stukadoor. Vraag één offerte (maar liever meer!) op voor een beter zicht op gemiddelde prijzen voor stucen.

Wat kost stucen?

Uw woning zelf stucen is het voordeligst. Dan hoeft u alleen materialen te kopen en bespaart u op de kosten van een stukadoor. Maar stucen is niet makkelijk en daarbij ook enorm arbeidsintensief.

Door een professionele stukadoor in te huren, weet u zeker dat u de muren en plafonds van uw woning zo goed mogelijk laat stucen. Uit offertes blijkt dat een stukadoor met ervaring gemiddeld tussen € 30 en € 45 per uur kost. Per vierkante meter berekend kost u dit tussen € 8 en € 22 voor het stucen van de muren en kost het stucen van plafonds tussen € 12 en € 24. De prijs kan echter variëren per offerte, afhankelijk van de ervaring van de stukadoor, de locatie en de benodigde materialen.

De totaalprijs op de offerte voor stucen wordt grotendeels bepaald door het soort stucwerk dat u kiest, en hoe arbeidsintensief dit is. Om het kostenplaatje te kunnen berekenen, geven we een tabel met gemiddelde kosten. Deze kosten (inclusief loonkosten en materiaalkosten) zijn berekend aan de hand van een groot aantal offertes. Dit zijn de gemiddelde prijzen voor stucen:

Soort offerte stukadoorGemiddeld prijs per m2 (inclusief materiaal, arbeidskosten stukadoor en btw)
Offerte: behangklaar stucen murenPrijs: € 9 – € 13
Offerte: sausklaar stucen murenPrijs: € 10 – € 20
Offerte: stucen plafondsPrijs: € 15 – € 24
Offerte: spackspuitwerkPrijs: € 5 – € 12
Offerte: sierpleisterPrijs: € 12 – € 24
Offerte: beton ciré / tadelaktPrijs: € 100 – € 200

Het stucen van grote oppervlaktes gaat veel sneller met spackspuitwerk. De stukadoor gebruikt dan een spuitmachine om de stuc op de muur aan te brengen. Doordat het spuiten sneller gaat dan het met de hand stucen, is de klus sneller afgerond en rekent de stukadoor een goedkopere prijs. Wilt u het stucen liever handmatig laten doen? Dit is duurder, maar dan weet u zeker dat het stucwerk krasbestendig en duurzaam aangebracht is.

Wat is stucen precies?

Stucen is het egaal afwerken van muren en plafonds met een laag van gips of cement. Bij stucen wordt de laag aangebracht op beton, metselwerk of gipsplaten. De muren in uw woning worden zo weer egaal en kunnen worden afgewerkt. Het stucwerk kan twee verschillende doelen hebben. Stucen kan worden toegepast als onderlaag, maar stucen kan ook als eindafwerking.

Stucen als onderlaag:

Zitten er scheuren in de muren van uw woning of is het plafond ongelijk? Wanneer de muur moet worden geëgaliseerd voordat er kan worden geschilderd of behangen, kan het stucen worden ingezet als onderlaag. De ondergrond wordt door middel van stucen weer gladgemaakt. Stucen kan zowel een sausklaar als behangklaar resultaat opleveren.

Door een muur sausklaar te laten afwerken, kunt u er daarna gemakkelijk overheen schilderen. Stucen zorgt ervoor dat de verf goed kan hechten aan de muur. U kunt de egale wanden of plafonds in uw woning daarna in elke kleur schilderen die u wilt, voor een mooi eindresultaat.

Bij behangklaar stucen wordt de stuclaag aangebracht, zodat het behang goed aan de muur hecht. Bij deze methode hoeft u minder precies te stucen, want oneffenheden zullen niet meer zichtbaar zijn onder het behang.

Stucen als eindafwerking

Stucen kan ook worden toegepast als eindafwerking in uw woning. Het stucwerk voldoet dan als de bovenste laag, die zichtbaar blijft. U hoeft niet meer te sauzen of te behangen. Het stucen gebeurt direct in de kleur die u graag op de muren of plafonds ziet. Ook kunt u kiezen voor verschillende soorten structuren. Glad stucwerk zorgt voor een andere look in uw woning dan stucwerk met een korrelstructuur.

U kunt voor verschillende afwerkingen kiezen bij het stucen, passend bij het eindresultaat dat u voor ogen heeft. Microcement zorgt voor een industriële look, terwijl bijvoorbeeld leemstuc een warme uitstraling aan uw woning geeft.

Hoe stuct u een muur?

Uw woning stucen is geen makkelijke klus en wordt dan ook vaak overgelaten aan een stukadoor. Wilt u toch zelf proberen te stucen, dan vertellen wij u graag uit welke stappen de klus bestaat.

Stap 1: voorbereiden

Om een muur of plafond te kunnen stucen, heeft u ruimte nodig. Daarom is het belangrijk dat u eerst zoveel mogelijk meubelstukken aan de kant schuift en de desbetreffende ruimte in uw woning vrij maakt. Verwijder stopcontacten, plinten of radiatoren. Ook moet de muur worden voorbereid. Zit er nog behang op de muur? Verwijder dit dan. Zitten er nog gaten in de muren? Vul deze gaten op. Als de muren ernstig beschadigd zijn, kunt u de muur eerst glad maken door middel van pleisterwerk of raapwerk. Als de muur glad is, kunt u voorstrijkmiddel aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat het stucwerk goed zal hechten.

Stap 2: stucen

U kunt beginnen met stucen wanneer de voorbereidingen afgerond zijn. U kunt voor verschillende soorten stucwerk kiezen, waaronder stucwerk dat met de hand wordt aangebracht en spackspuitwerk dat op de muur wordt gespoten. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om te stucen als onderlaag of te stucen als eindafwerking. De keuze voor het soort stucwerk, zal ook de werkwijze van het stucen bepalen.

Stap 3: afwerken

Wanneer u het stucwerk als onderlaag aanbrengt, zult u ook nog een eindafwerking moeten aanbrengen. Het stucwerk dat is aangebracht zorgt ervoor dat de ondergrond egaal is. Nu kunt u kiezen voor een afwerking die past bij de stijl van uw woning, zoals schilderen of behangen.

Waarom kunt u beter een stukadoor inhuren?

Het is mogelijk om zelf uw muren en plafonds te stucen. Wanneer het om een klein project gaat, zoals een klein oppervlak of op een onopvallende plek waar het eindresultaat niet zichtbaar is, kunt u het stucen zelf uitvoeren. U bespaart dan veel kosten, omdat u geen uurloon kwijt bent aan een stukadoor. Helaas is stucen niet zo simpel als het lijkt. Het stucen vergt veel kennis en ervaring, die de gemiddelde doe-het-zelver meestal niet bezit.

Waarom overweegt u niet om een ervaren stukadoor in te huren die het werk voor u uit handen kan nemen en die in korte tijd uw woning voor u kan stucen? Wij vertellen waarom u beter een professionele stukadoor kunt inhuren voor het stucen:

  • U bespaart tijd: Stucen vereist niet alleen expertise en ervaring, maar is ook een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Vooral wanneer u niet gewend bent om te klussen, kan het proces voor veel frustratie zorgen. Door het stucen zelf te doen komt u uit op lagere prijzen, maar u verliest wel tijd. En die tijd kunt u beter besteden aan leukere zaken, zoals hobby’s of tijd doorbrengen met uw gezin. Door het stucen uit te besteden aan een stukadoor, verliest u geen waardevolle tijd.
  • De stukadoor kan u adviseren over materialen: niet elk materiaalsoort is geschikt voor elk type stucwerk. Door het brede aanbod aan stucmaterialen, is het moeilijk voor de onervaren klusser om in te schatten welke materialen nodig zijn bij het stucen van de woning. Een stukadoor kan u deskundig adviseren. Hij zal het juiste materiaal aanraden, wat niet alleen voor de mooiste maar ook meest duurzame afwerking zorgt.
  • U voorkomt schade: bij het stucen van een muur kan veel fout gaat. Een onervaren klusser weet vaak niet op de juiste manier gebruik te maken van de materialen. Wanneer u zelf uw muren of plafonds stuct, is er een grote kans dat het fout gaat. Dan zal u een stukadoor moeten inhuren om uw beschadigingen te herstellen. Door direct een stukadoor in te huren, voorkomt u fouten en beschadigingen, en wordt het werk gelijk netjes afgeleverd. Zo voorkomt u onnodige risico’s.

Als u geen ervaring heeft met stucen, zouden we aanraden om een stukadoor in te huren. Een stukadoor kan met zijn expertise en kennis het beste eindresultaat leveren. U bespaart niet alleen uzelf veel tijd, maar ook moeite. Een stukadoor levert hoge kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs. Of het nu om de buiten- of binnenmuren gaat, een professionele stukadoor kan u van informatie voorzien en meedenken over de beste oplossing voor uw situatie.

U kunt een stukadoor voor een groot aantal klussen inhuren, waaronder:

  • Het aanbrengen van een nieuwe laag op de muur of het plafond
  • Het herstellen van een oude muur of plafond
  • Een dekvloer laten aanleggen
  • Decoratieve afwerkingen
  • Het bekiezelen van een buitenmuur

Wilt u uw woning stucen? Vraag altijd meerdere offertes op voordat u een keuze maakt.

Kosten besparen prijzen stukadoor

Wilt u uw woning mooi en netjes laten stucen, maar het liefst voor een budget prijs? Zelfs als u een stukadoor inhuurt, in plaats van het werk zelf doet, kunt u op de kosten besparen.

U kunt bijvoorbeeld een aantal voorbereidingen zelf treffen voordat de stukadoor komt. Zit er nog behang op de muur? Verwijder dan alvast het behang zelf. Dit is geen ingewikkelde klus en scheelt de stukadoor tijd. Daarnaast kunt u zelf ook alvast de muren vrij maken, door meubelstukken opzij te schuiven en af te dekken met een zeil. Hoe sneller de stukadoor aan de slag kan, hoe sneller hij het werk kan afronden. Dit scheelt u in de uiteindelijke kosten, omdat u de stukadoor betaalt voor het aantal uur dat hij aan het werk is (en dus niet alleen voor het stucen).

Vind de beste specialist

Als u een stukadoor inhuurt die door familieleden wordt aangeraden of die u op het internet heeft gevonden, zal u niet uitkomen op een van de meest voordelige prijzen. Wilt u slim besparen op de kosten van een stukadoor? Vergelijk dan de offertes van stukadoors en hun diensten. Door een overzicht te hebben van de gemiddelde prijzen en de mogelijkheden voor stucen bij u in de buurt, kiest u een stukadoor die bij uw wensen en budget past.

En kost het teveel tijd en moeite om losse offertes op te vragen bij elke stukadoor? Geen probleem, wij doen dit voor u. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes op. U betaalt hier niet voor. U ontvang offertes van maximaal 4 betrouwbare stukadoors bij u in de buurt. Het enige dat u nog hoeft te doen is de offertes vergelijken en de stukadoor te kiezen die bij uw project past. Voor u het weet staat de stukadoor bij u op de stoep.