Kosteloos offertes ontvangen

Beton ciré

Beton ciré is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk en betekent ‘gewreven beton’. Het is een sterke en waterdichte betonstuc op basis van cement. Eventueel kan ook kleurstof worden toegevoegd voor gekleurde oppervlakken.

De voordelen van beton ciré

Beton ciré is waterdicht en daarom ideaal voor bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. Maar het materiaal is daarnaast ook zeer geschikt voor vloeren, keukenbladen, wastafels, eettafels, terrassen en openhaarden.

De grootste voordelen van beton ciré:

  • Waterdicht: door de unieke samenstelling van het materiaal is het bestand tegen water
  • Geschikt voor bijna iedere ondergrond: het materiaal hecht zeer makkelijk
  • Verschillende afwerkingen mogelijk: daardoor past het materiaal bij verschillende stijlen en interieurs
  • Hygiënisch: door een goede afwerklaag is het materiaal goed schoon te houden
  • Naadloos: anders dan bij tegelmuren en tegelvloeren is beton ciré naadloos en daarom makkelijker schoon te houden
  • Slijtvast en krasbestendig: vanwege het cement is het materiaal sterker dan de meeste stucs op basis van kalk. Daardoor is beton ciré bijvoorbeeld ideaal voor keukenbladen.

Beton ciré aanbrengen

Als u de muren, het aanrecht of de douche van een stoere betonlook wilt voorzien, kunt u voor beton ciré kiezen. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is en dat u deze van te voren schoon en vetvrij maakt. Vervolgens kunt u de beton ciré aanbrengen met een opzetspaan en schuurbord. Het materiaal wordt in dunne lagen aangebracht van 2 á 3 millimeter dik. Nadat de laatste laag is aangebracht, dient u het product tenminste een dag te laten drogen. Daarna kunt u met een schuurmachine de gedroogde laag schuren voor een extra mooi effect. Tot slot dient u de beton ciré te impregneren en een waterdichte coating aan te brengen.

Voor de ervaren doe-het-zelver is het aanbrengen van beton ciré een uitdagende klus. Maar u kunt er ook voor kiezen om een professionele stukadoor in te huren. De stukadoor kan, anders dan de klusser, net dat extra mooie effect bereiken dat de beton ciré zo aantrekkelijk maakt.