Kosteloos offertes ontvangen

Meest gestelde vragen

Welke vragen dient u te stellen aan een stukadoor? Hoe weet u zeker dat u te maken heeft met een expert? Met de volgende vragen kunt u erachter komen of een stukadoor geschikt is voor uw klus en over de juiste vaardigheden beschikt.

1. Met welke dikte brengt u het pleister aan?

Dit is een lastige vraag, maar een professionele stukadoor zou dit moeten kunnen beantwoorden. Gewoonlijk zijn de onderlagen op een grote wand ongeveer 11 mm dik en 8 mm op het plafond. Vervolgens wordt een laag van ongeveer 2 mm pleister aangebracht voor de afwerking. Sommige pleisters worden met slechts één laag aangebracht. Hierbij gaat het meestal om een dikte van 13 mm voor wanden of 10 mm voor plafonds.

2. Kunt u een geschilderde muur pleisteren?

Als u deze vraag aan een professionele stukadoor stelt, zal hij antwoorden dat alleen een geschilderde muur in zeer goede staat kan worden gepleisterd. Als u wilt weten of uw geschilderde muur kan worden gepleisterd, zou de stukadoor u kunnen aanbieden om eerst een test te doen op een klein gebied, om te kijken of de muur geschikt is.

3. Welke pleister zou u gebruiken op onderlagen van zand en cement?

Een goede stukadoor zal zeggen dat het soort pleister afhangt van de zuigkracht van het materiaal van de ondergrond. Er zijn verschillende soorten producten en merken om uit te kiezen.

4. Wat doet u bij zoutverontreiniging?

De ondergrond moet schoon zijn en vrij van stof. Als zout vanuit de onderlaag aan het oppervlak verschijnt, dient de stukadoor het voorzichtig te verwijderen. Zoutverontreiniging kan later vochtproblemen veroorzaken. De stukadoor dient daarom uit te zoeken of het zout is ontstaan tijdens het droogproces of dat dit het resultaat is van een groter vochtprobleem bij u thuis.

5. Kunt u een vochtige muur pleisteren?

Elke stukadoor zou op deze vraag ‘nee’ moeten antwoorden, wanneer het om vocht binnenin de muur gaat, dat er al dan niet uitkomt. Alleen wanneer er nog wat vocht over is na de dampremmende behandeling vormt dit geen probleem.

6. Welk pleister gebruikt u nadat u een dampremmende laag heeft aangebracht?

Wanneer een dampremmende laag is aangebracht, dient de stukadoor een pleister op basis van cement te gebruiken.

7. Kan pleisteren helpen om een gebouw energiezuiniger te maken?

Sommige pleisters zijn in staat om te zorgen dat gebouwen meer warmte vasthouden, wat betekent dat u geld kunt besparen op uw energierekening.

8. Kan pleister helpen luchtlekkage te verminderen?

Een professioneel stukadoor weet dat pleister kan helpen om luchtlekkage te verminderen. Een muur kan luchtdicht blijven door gaten en scheuren aan te vullen met de juiste laag pleister.

Stel de bovenstaande vragen die relevant zijn voor uw project. De antwoorden die de stukadoor geeft kunnen u een goede inschatting geven van de kennis en professionaliteit van de betreffende stukadoor.