Kosteloos offertes ontvangen

Japans sierpleister

Japans sierpleister wordt ook wel katoenpleister of katoenputz genoemd. Japans sierpleister is een soort vloeibaar behang, dat is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, zijde en andere stoffen. Japans sierpleister is een trend die we steeds vaker terug zien komen in interieurs, door de unieke afwerking en opvallende look.

De voordelen van Japans sierpleister

Japans sierpleister is een mooi en warm materiaal. Maar daarnaast heeft het materiaal vele andere voordelen. Door de dempende werking wordt Japanse sierpleister veel gebruikt in openbare ruimtes zoals kantoren, bioscopen en sportscholen. Maar ook in huizen met veel geluidsoverlast is het ideaal, zoals in rijtjeshuizen en flatgebouwen. Daarnaast is een van de grote voordelen van Japans sierpleister dat het antiallergisch werkt. Het materiaal houdt namelijk geen stof of vuil vast. En tot slot houdt het materiaal warmte vast en reguleert het daardoor het klimaat in uw huis.

Qua prijs komt u met Japans sierpleister hoger uit dan met andere sierpleisters zoals spachtelputz en rustiekputz. Maar onthoud wel dat Japans sierpleister enorm duurzaam is. Het gaat lang mee en vergt weinig onderhoud. En bij beschadigingen is het weer gemakkelijk te herstellen. Door de stof vochtig te maken wordt het sierpleister weer vloeibaar en kun u het beschadigde deel repareren.

Japans sierpleister aanbrengen

Japans sierpleister kan dienen ter vervanging van het behang, stucwerk of muurverf en is redelijk eenvoudig aan te brengen. Met een spuitpistool of kunststof spatel brengt u het direct aan op de muur. Bij ondergronden van metaal, hout en kunststof gebruikt u eerst een primer om hetzelfde resultaat te bereiken.

Japans sierpleister kan zowel machinaal als met de hand worden aangebracht. Een laag van 1,5 tot 2 millimeter is gebruikelijk voor de mooiste afwerking. Mocht u hulp nodig hebben, dan kunt u een stukadoor om advies vragen.