Kosteloos offertes ontvangen

Plafond stucen

Huiseigenaren denken vaak tijdens de verbouwing van hun woning als eerst aan de muren opknappen. Deze klus lijkt het meest logisch om mee te beginnen. Maar een beschadigd plafond met scheuren of vlekken, kan ervoor zorgen dat uw gehele interieur er groezelig uitziet. Door het plafond te laten stucen door een stukadoor, zal uw woning er weer als nieuw uitzien. Het plafond stucen kan het verschil maken voor uw interieur! Maar wat kost het? Lees hier over de prijzen van het plafond stucen en de verschillende mogelijkheden op het gebied van stucwerk. Lees ook hoe u tot wel 40 % voordeliger uit kunt zijn.

Kosten plafond stucen

Stucen is al voor de gemiddelde doe-het-zelf klusser geen makkelijk klus. Maar het plafond stucen is een nog veel lastigere klus, gezien er boven het hoofd moet worden gewerkt. Wilt u een stukadoor inhuren om het plafond voor u te stucen? Dan bent u natuurlijk ook benieuwd naar het kostenplaatje dat bij deze klus hoort.

Wij geven u de gemiddelde prijzen voor het stucen van het plafond door een stukadoor. Deze prijzen hebben wij berekend door de tarieven en gratis offertes van verschillende stukadoors met elkaar te vergelijken. De prijzen voor het stucen van het plafond door een stukadoor hebben wij naast elkaar gelegd en op basis hiervan een gemiddelde schatting gemaakt. Lees hier de prijzen:

Soort stucwerk plafondGemiddelde prijs per m2 (inclusief materiaal, loonkosten en btw)
Spuitwerk op plafond€ 5 – € 11
Behangklaar stucen plafond€ 12 – € 15
Sausklaar stucen plafond€ 14 – € 24
Sierpleister op plafond (waaronder spagtelpoets)€ 15 – € 24
Schuurwerk plafond€ 15 – € 25

De prijzen van het stucen van het plafond kunnen sterk verschillen, van spuitwerk tot schuurwerk, van € 5 tot € 25 per m2. De hierboven genoemde prijzen zijn dan ook slechts gemiddelden, berekend aan de hand van de prijzen op een groot aantal gratis offertes van stukadoors. Zoals in de tabel hierboven zichtbaar is, kan de keuze van het soort stucwerk voor het plafond ook een groot verschil maken in de totaalprijs. Spackspuitwerk is goedkoper, omdat het snel en machinaal op het plafond kan worden aangebracht. De prijzen van behangklaar stucen (waarna behang nog wordt aangebracht) en sausklaar stucen liggen iets hoger dan de prijzen van spuitwerk omdat het voor de stukadoor meer werk is. Schuurwerk en sierpleister voor het plafond zijn nog duurder, omdat dit zeer arbeidsintensief is voor de stukadoor.

De prijzen kunnen ook variëren door de tarieven van stukadoors. De ene stukadoor hanteert een lager tarief dan de ander

Wilt u de precieze prijs weten van het stucen van uw plafond? Dan raden wij aan om gratis en vrijblijvend offertes op te vragen bij verschillende stukadoors. Zo kunt u tot wel 40 % besparen op de kosten van een stukadoor en de voordeligste deals vinden.

Waarom het plafond laten stucen?

Is uw plafond beschadigd? Zijn er zichtbare scheuren, vlekken of oneffenheden? Een laag stucwerk zorgt ervoor dat het plafond en daarbij uw gehele woning er weer goed onderhouden uitzien. De stukadoor zal het plafond egaal maken. De eerste gipslaag is bedoeld om oneffenheden glad te strijken. Vervolgens kan het plafond door de stukadoor worden afgewerkt met een techniek of materiaal naar keuze, waaronder sausklaar stucen en behangklaar stucen (waarbij verf of behang op het gips worden aangebracht).

Verschillende soorten stucwerk plafond

Als u het plafond wilt laten stucen, heeft u de keuze uit verschillende soorten stucwerk. Elk soort stucwerk brengt andere voordelen met zich mee. Weet u nog niet welk stucwerk het meest geschikt is voor uw plafond van uw woning? Lees dan verder over de verschillende soorten stuckwerk voor het plafond.

Spuitwerk plafond

Heeft u een klein budget? Dan is spuitwerk een ideale vorm van stucen voor uw plafond, met de laagste prijs. Spuitwerk wordt door een stukadoor op het plafond aangebracht met een spuitmachine. Dit is voor de stukadoor de meest efficiënte en makkelijke manier om het materiaal op het plafond aan te brengen.

Spackspuitwerk wordt op het plafond aangebracht in twee lagen met een spackspuitmachine. De eerste laag is vooral bedoeld om oneffenheden op het plafond weg te werken en gaten in het plafond te vullen. De tweede laag spuitwerk is bedoeld als afwerking. Deze bovenlaag heeft een korrelstructuur, die mooi staat op het plafond. Het voordeel aan spuitwerk is dat u zelf kunt kiezen welke korrel u het mooist vindt, van groot tot klein. Daarnaast kunt u ook de pleister direct in de door u gekozen kleur op het plafond laten stucen door de stukadoor, zodat u niet meer hoeft te schilderen.

Schuurwerk op het plafond

Schuurwerk is een populaire afwerking voor het plafond. Deze techniek is herkenbaar aan het patroon dat ontstaat, waarin draaiende bewegingen te zien zijn. Schuurwerk heeft een korrelige structuur. Doordat het patroon dat bij schuurwerk ontstaat erg mooi is, hoeft het plafond na het stucen niet meer door een stukadoor te worden afgewerkt. Na het stucen is het werk klaar en hoeft het plafond niet meer te worden geschilderd.

Schuurwerk is niet stootvast. Doordat het gevoelig materiaal is, wordt het met name gebruikt voor plafonds, en minder vaak voor wanden.

Sierpleister op het plafond

Sierpleister wordt veel gebruikt voor het plafond. Met name spagtelpoets is populair. Deze vorm van stucwerk heeft een korrelstructuur, doordat er korrels in het materiaal verwerkt zijn. Het voordeel van spagtelpoets is dat u zelf kunt kiezen hoe groot de korrel is die u voor uw plafond wilt. U kunt voor een fijne korrel kiezen van 1,2 millimeter dik tot een grove korrel tot maar liefst 4 millimeter. Daarnaast kunt u ook zelf kiezen in welke kleur u de spagelpoets wilt laten stucen op het plafond.

Andere sierpleisters die naast spagtelpoets ook voor het plafond worden gebruikt zijn rustiekputz en granol. Ook deze sierpleisters lijken op spagtelpoets, maar zijn nog grover. Door de grotere korrel, geeft dit ook een andere structuur op het plafond. Rustiekputz geeft lichte groeven in het plafond, terwijl granol diepe groeven geeft.

Ornamenten op het plafond

Ornamenten kunnen een saai plafond tot leven wekken. Rozetten en sierlijsten zorgen ervoor dat uw kamer een prachtig authentieke uitstraling krijgt. Deze ornamenten worden gemaakt van pleisterwerk.

Ornamenten zijn vaak te vinden op het plafond in oude woningen. Maar ook in nieuwbouwwoningen kunnen ornamenten een mooie toevoeging zijn. Vraag de stukadoor naar de mogelijkheden, want er zijn vele decoraties mogelijk.

Plint aanbrengen op het plafond

Een plint maakt het plafond echt af. Het stucwerk wordt hiermee netjes afgewerkt door een stukadoor. Zowel in oude als in nieuwbouwwoningen geeft een plint op het plafond een mooi en strak eindresultaat. Ook zorgt het ervoor dat een muur met behang en een geverfd plafond goed op elkaar aansluiten.

U kunt kiezen voor verschillende plinten voor het plafond. Een platte plint wordt veel gebruikt. Deze is meestal 6 millimeter dik en wordt geplaatst met rvs stucstops. Dit is gemakkelijker voor de stukadoor om te monteren, omdat het altijd voor een rechte lijn zorgt, in tegenstelling tot houten latjes.

Zelf plafond stucen of stukadoor inhuren?

Is het verstandig om zelf uw plafond te stucen of het werk toch over te laten aan een ervaren stukadoor?

Stucen is op zich al een lastige taak voor de meeste klussers. Het plafond stucen is nog lastiger, omdat u hierbij boven uw hoofd moet werken. Dit is zwaar en als u het niet gewend bent kunt u al snel last van uw schouders en rug krijgen. Zelfs bij spuitwerk kost het stucen veel energie.

Het probleem is dat stucwerk snel droogt, waardoor het verstandig is om snel door te werken. Maar wanneer uw armen en schouders verzuren, is dat bijna niet mogelijk. Dit kan ten koste gaan van het eindresultaat.

Een professionele stukadoor heeft hier ervaring in en werkt snel en handig. De stukadoor weet precies hoe hij het plafond zo goed mogelijk moet stucen voor het beste eindresultaat. Een stukadoor kost misschien in eerste instantie meer, maar u krijgt er kwaliteit stucwerk voor terug, dat waarschijnlijk nog lang mee gaat. Ook hoeft u zelf geen materialen meer te kopen.

Wij raden aan om een stukadoor in te huren als u het plafond wilt laten stucen. Wilt u besparen op de kosten van de stukadoor? Vergelijk dan de offertes van verschillende stukadoors, om zo de voordeligste prijs te vinden.

Vergelijk stukadoor offertes en bespaar

Wilt u het plafond laten stucen door een stukadoor? Welk stucwerk u ook zoekt voor uw woning, van spuitwerk tot spagtelpoets, u kunt veel % besparen op het totaalbedrag dat stukadoors rekenen. Het prijsverschil wordt duidelijk door prijzen en offertes van stukadoors te vergelijken en kan oplopen tot wel 40 %. Door een overzicht te hebben van de mogelijkheden en prijzen, kunt u een afgewogen keuze maken voor uw woning.

Het opvragen van offertes bij verschillende stukadoors kost echter veel tijd. Geen probleem! Wij nemen deze taak van u over. Met onze gratis en vrijblijvende service kunt u bij ons laten weten hoe de klus eruit ziet en hoeveel vierkante meter plafond u wilt laten stucen, en dan vragen wij een aantal gratis offertes voor u op bij stukadoors bij u in de omgeving.

U ontvangt binnen een paar dagen verschillende offertes van stukadoors, zodat u de prijzen van stucwerk naast elkaar kunt leggen. Welke dienst en bijbehorende prijs past het beste bij uw budget? U hoeft slechts te kiezen welke stukadoor u inhuurt en neemt zelf contact op. De stukadoor kan direct worden ingehuurd en uw plafond is binnen no-time gestuct.

Via ons gratis en vrijblijvend offerteaanvraag formulier kost het vinden van de juiste stukadoor weinig tijd. Daarnaast vindt u door te vergelijken de scherpste prijs die tot wel 40 % voordeliger kan zijn. Vul direct het formulier in!