Kosteloos offertes ontvangen

Pleisterwerken

Wilt u uw muur of plafond laten pleisteren? Pleisterwerk doet wonderen voor uw woning. Een nieuwe laag pleisterwerk op de muren of het plafond zorgt ervoor dat uw huis er weer als nieuw uitziet. Op deze pagina leest u alles over pleisterwerken. Wij vertellen hoe u de beste stukadoors vindt en hoe u met onze bespaartip kunt besparen tot wel 40 % op de kosten van pleisterwerken.

Kosten pleisterwerken

Wilt u pleisterwerk op de muur of het plafond laten aanbrengen? U kunt dit zelf doen, maar wij raden bij pleisterwerken aan om een stukadoor in te schakelen. Een pleisterwerker weet precies wat hij doet en zorgt voor het beste eindresultaat.

De prijs van pleisterwerk kan verschillen. De ene pleisterwerker rekent hogere loonskosten dan een ander stukadoorsbedrijf. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt door de pleisterwerker en de montagekosten tijdens het pleisteren. Ook het aantal % btw dat een stukadoor rekent telt mee.

Wij hebben offertes vergeleken, en aan de hand hiervan een gemiddelde prijs berekend voor pleisterwerken.

Soorten pleisterwerkenGemiddelde prijs op offertes per m2 inclusief materiaal, montagekosten en btw
Spuitpleister€ 5 – € 15
Behangklaar pleisterwerk€ 7 – € 17
Sausklaar pleisterwerk€ 8 – € 24
Schuurwerk€ 14 – € 25
Raapwerk€ 15 – € 30
Sierpleister€ 15 – € 80
Betonstuc€ 20 – € 85
Cementeren€ 25 – € 90

Deze prijzen zijn slechts richtprijzen, berekend aan de hand van een groot aantal gratis en vrijblijvende offertes van stukadoors. De werkelijke prijzen van pleisteren (inclusief btw) kunnen hoger of lager uitvallen dan de richtprijzen, afhankelijk van uw klus en het stukadoorsbedrijf dat u inhuurt.

De prijs kan ook worden beïnvloed door het aantal vierkante meter waarop u pleisterwerken laat aanbrengen. Bespaar door een groot oppervlak tegelijk te laten pleisteren. Dit kost in totaal wel meer, maar berekend per vierkante meter bent u een aantal % goedkoper uit in totaal aantal euro’s. Een stukadoor kan efficiënter te werk gaan wanneer het om een groter aantal vierkante meters gaat.

Nu weet u de richtprijs. Maar bent u ook benieuwd naar de exacte prijs van pleisterwerken (inclusief btw) voor uw eigen woning? Dan is het verstandig om gratis offertes op te vragen bij een aantal stukadoors. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend, u zit nog nergens aan vast. Door deze gratis offertes te vergelijken, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden die stukadoors kunnen bieden. Vergelijk en u kunt u tot wel 40 % besparen op pleisteren door de goedkoopste stukadoor te kiezen.

Voordelen pleisterwerken

Overweegt u pleisterwerken voor op uw muur en plafond? Pleisterwerk is populair onder huiseigenaren. Wij zetten de voordelen van het laten aanbrengen van pleister op uw muren op een rijtje:

 • Gladden en strakke muren
 • Goede vochtregulering
 • Hygiënische afwerking
 • Opvullen en wegwerken van beschadigingen
 • Vele texturen, kleuren en decoraties mogelijk
 • Voeg waarde toe aan uw huis

Niet elke pleister heeft echter hetzelfde effect. Bent u benieuwd welke pleister het beste past bij uw wensen en uw woning? Lees verder over de verschillen.

Verschillende stucsoorten

Er zijn verschillende soorten pleisterwerken verkrijgbaar. Het verschilt per woningen en door de wensen van de bewoners, welke vorm van pleisterwerk het meest geschikt is.

Het is belangrijk om de juiste stucsoort te kiezen. Een verkeerde keuze kan ervoor zorgen dat het stucwerk niet het gewenste effect heeft en dat het opnieuw moet worden gedaan door een stukadoor. Dit zorgt voor onnodige kosten.

De verschillende soorten stucwerk hebben hun eigen kenmerken en bijbehorende prijs:

 • Spuitpleister: spuitpleister is de goedkoopste vorm van stucwerk. Dit omdat het machinaal aan te brengen is en dus efficiënt kan worden toegepast tegen lagere prijzen. Spuitpleister kan in vele kleuren worden aangebracht en is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren.
 • Behangklaar pleisterwerk: hierbij hoeft slechts een laag pleisterwerk te worden aangebracht. Omdat er behang overheen komt, hoeft de afwerking niet perfect te zijn. Hierdoor is dit een van de goedkopere opties op het gebied van stucwerk.
 • Sausklaar pleisterwerk: bij sausklaar pleisterwerk wordt een extra afwerklaag aangebracht, omdat het eindresultaat zichtbaar is. Hierop wordt een laag verf aangebracht in de gekozen kleur.
 • Raapwerk: Bij raapwerk wordt een laag van 7 millimeter tot maar liefst 5 centimeter aangebracht. Hierdoor is raapwerk ideaal om grote oneffen vlakken recht te strijken.
 • Sierpleister: Sierpleister heeft als voordeel dat het vochtregulerend materiaal is. Hierdoor wordt het veel gebruikt voor bijvoorbeeld de badkamermuren en plafonds. Maar ook op buitenmuren kan het worden toegepast.
 • Betonstuc: Betonstuc is een enorm sterke soort stucwerk. Hierdoor is het materiaal slijtvast en stootvast. Betonstuc is waterdicht, waardoor het veelvuldig wordt gebruikt in de badkamer.
 • Cementeren: Cement is met name geschikt voor buitenmuren. Het materiaal is sterk en slijtvast, maar zorgt ervoor dat de muur kan blijven ademen

Kies het pleisterwerk dat het beste bij u past. Vraag de stukadoor naar de mogelijkheden en vraag een aantal offertes op.

Waarom een stukadoor inhuren?

Veel huiseigenaren vragen zich af of zij beter zelf pleisterwerken kunnen uitvoeren of dat zij het moeten uitbesteden aan professionele stukadoors. Wij zouden aanraden om een stukadoor in te huren. Pleister aanbrengen is niet makkelijk voor een doe-het-zelf-klusser. De kans dat het mis gaat is dan ook aanzienlijk groot.

Dit is waarom u een stukadoor zou moeten inschakelen:

 • Het materiaal: stukadoors beschikken over de beste materialen. Ook weten zij als de besten hoe zij het materiaal moeten toepassen voor de beste gepleisterde muren. Als u zelf gaat pleisteren, zou u een groot aantal gereedschappen en hulpmiddelen moeten kopen, zoals een troffel, roerijzer en blikschaar. Een pleisterwerker neemt de juiste materialen mee.
 • Kwaliteit: wanneer u zelf stuct kan er veel fout gaan. De gemiddelde klusser heeft niet genoeg ervaring om pleisterwerken netjes aan te brengen. Daarom is het verstandig om een stukadoor in te huren. Zo kunt u onnodige risico’s voorkomen en weet u zeker dat het werk goed wordt gedaan.
 • Advies over pleisterwerken: Pleisterwerkers hebben veel ervaring met verschillende materialen. Daarom kunnen zij u het beste adviseren over welk materiaal het beste past bij uw wensen en uw woning.

Bent u overtuigt van de expertise van stukadoors? Stukwerk hoeft niet perse duur te zijn, want u bespaart tot wel 40 % op de kosten door gratis offertes op te vragen. Lees verder hoe u gemakkelijk en snel offertes kunt opvragen en geld besparen.

Vind betrouwbare stukadoors in uw buurt

Pleisterwerken kan de muur en het plafond er weer als nieuw uit laten zien. Maar hoe vindt u de beste pleisterwerker voor het voordeligste tarief? Dit kan door gratis offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Want door een vergelijking tussen de verschillende prijzen te kunnen maken voor pleisterwerken, komt u erachter welke stukadoor het goedkoopst uw klus kan uitvoeren zodat u geld kunt besparen.

Het is nooit verstandig om met de eerste offerte akkoord te gaan, want dan weet u niet welke prijzen concurrenten leveren. Dan betaalt u al snel een aantal % teveel. Wij bieden daarom een gratis service waarbij u maar een keer een aanvraag hoeft te doen, die wij gratis uitzetten bij stukadoors bij u in de buurt. U vult slechts eenmalig en vrijblijvend het offerteaanvraag formulier in, waarna wij contact opnemen met verschillende bedrijven. Deze bedrijven zullen u elk hun gratis offertes sturen, waarna u de prijzen kunt vergelijken. Deze offertes zijn vrijblijvend en u zit nog nergens aan vast. Vergelijk en aan de hand van het prijsverschil kunt u zelf een keuze maken.

Pleisterwerken hoeft niet duur te zijn. Betaal nooit meer de hoofdprijs. Met onze dienst, die gratis en vrijblijvend is, bespaart u maar liefst tot 40 % op de kosten van pleisterwerken. Vergelijk en bespaar op de totale kosten. Vind de beste prijs- kwaliteitverhouding!