Kosteloos offertes ontvangen

Stukadoor kosten

U wilt graag een stukadoor inhuren om uw muren of plafond te laten stucen. Maar welke stukadoor kosten kunt u verwachten? Hoe weet u of de stukadoor een redelijke prijs rekent voor zijn diensten en past bij uw budget? Veel huiseigenaren vinden het moeilijk om een goed beeld te krijgen van de kosten van het stucen van de wanden. Daarom helpen wij u. Op deze pagina leest u meer over de prijs van een stukadoor en hoe u voordelig kunt besparen op stukadoor kosten.

Wat kost een stukadoor?

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat kost een stukadoor?” Dat is logisch, want huiseigenaren willen weten of stucen past binnen hun budget. De prijsfactor is vaak beslissend in de keuze. Maar wat kost een stukadoor eigenlijk?

De prijs voor stucwerk verschilt echter van stukadoor tot stukadoor. Er is niet zoiets als een vast bedrag. Daarom kunnen we ook geen exacte kosten geven. Wel hebben we voor u de gemiddelde prijs van stucwerk berekend, aan de hand van offertes van een groot aantal stukadoors.

Ook kunnen de stukadoor kosten verschillen door het aantal m2 dat moet worden gestuct. Het stucen van een paar muren door een stukadoor kost uiteraard minder dan een gehele woning. Daarom hebben we de gemiddelde prijzen voor u berekend per m2, zodat u een eerlijke vergelijking kunt maken (onafhankelijk van het aantal wanden) en kunt rekenen of het past binnen uw budget. Gemiddeld prijzen stukadoor:

Dienst stukadoorGemiddelde stukadoor prijzen per m2 in euro’s
Spackspuitwerk door een stukadoorPrijs: € 5 – 11
Behangklaar stucen door een stukadoorPrijs: € 10 – € 18
Sausklaar stucen door een stukadoorPrijs: € 10 – € 25
Sierpleister (spagtelpoets / granol) aanbrengen door een stukadoorPrijs: € 12 – € 23
Plafond stucen door een stukadoorPrijs: € 15 – € 23
Schuurwerk door een stukadoorPrijs: € 18 – € 24
Raapwerk door een stukadoorPrijs: € 18 – € 30
Beton Ciré door een stukadoorPrijs: € 100 – € 130
Tadelakt door een stukadoorPrijs: € 150 – € 220

Dit zijn de gemiddelde kosten voor het laten stucen van uw wanden en plafonds door een stukadoor, inclusief arbeidskosten en materiaalkosten.

De hierboven genoemde stukadoor prijzen zijn gemiddelden, berekend met behulp van een groot aantal offertes van stukadoors door heel Nederland. Maar wilt u weten hoeveel het stucen van uw wanden precies gaat kosten? U komt achter de exacte prijzen door offertes aan te vragen. Elke stukadoor bepaalt zijn eigen prijskaartje. Door het opvragen van offertes, kunt u een vergelijking maken van de exacte prijzen en zien welke prijs elke stukadoor rekent voor uw klus.

Als u uw muren en plafond door een stukadoor wilt laten stucen, kunt u tot wel 40 % besparen op de prijs door te vergelijken. Hoe? Wij helpen hierbij. U geeft aan ons door waar u naar op zoek bent, en wij zorgen ervoor dat u binnen 2 werkdagen verschillende offertes van stukadoors bij u in te buurt ontvangt. Zo weet u wat uw klus kost, en hoeft u alleen nog maar de verschillende prijzen naast elkaar te leggen. Dit is het meest voordelig.

Goedkoop en luxe stucwerk door een stukadoor

Spackspuitwerk is de goedkoopste optie wanneer u een stukadoor inhuurt, met een prijs vanaf € 5 per m2. Doordat spackspuitwerk snel en efficiënt wordt aangebracht op uw wanden, betaalt u weinig aan loonkosten. Wilt u liever dat de stukadoor het werk met de hand doet? Dat kost u net iets meer, maar dan kunt u kiezen voor behangklaar stucen of sausklaar stucen. Bij behangklaar stucen is de stukadoor sneller klaar en betaalt u minder loonkosten, want de muren hoeven niet perfect te worden afgewerkt. Bij sausklaar stucen brengt de stukadoor nog een laag ter afwerking aan. Deze opties zijn voordelig en kosten tussen € 10 en € 25 per m2.

Kiest u voor een specifieke look? Bij prijzen vanaf € 12 kunt u kiezen voor sierpleister, waaronder spagtelpoets of granol, voor een mooie afwerking van uw muren en plafonds. Spagtelpoets bijvoorbeeld is een kunsthars gebonden sierpleister. U kunt zelf de korrelgrootte van spagtelpoets kiezen. Spagtelpoets aanbrengen op plafonds kost net iets meer dan op de muren.

Het plafond laten stucen door een stukadoor kost meer dan de muur laten stucen. Dit is ook wel logisch, want het is voor een stukadoor zwaarder werk en kost meer tijd. U kunt het plafond laten stucen vanaf een prijs van € 15. Schuurwerk en raapwerk kosten het meest, met prijzen variërend van € 18 tot € 30 per m2.

Wilt u een bijzondere uitstraling geven aan uw muren en plafond? Dan kunt u ook kiezen voor luxe stucwerk. Deze soorten stucwerk brengen hogere prijzen mee, maar zijn hun hogere kosten zeker waard. Tadelakt is een van de duurste soorten stucwerk. Deze Marokkaanse kalkpleister zorgt voor een Oosterse uitstraling en past goed bij de keuken of badkamer. Doordat dit stucwerk arbeidsintensief is voor de stukadoor, betaalt u meer aan loonkosten en liggen de prijzen tussen de € 175 en € 220 per m2. Wilt u een zelfde soort look in de badkamer creëren voor lagere prijzen? Ook beton ciré heeft een warme uitstraling, maar is iets goedkoper dan tadelakt. De prijzen liggen lager, want beton ciré kan al vanaf € 100 per m2 worden aangebracht.

Wat een stukadoor kost is dus afhankelijk van het soort stucwerk dat u kiest. Het kost tussen € 5 (spackspuitwerk, lage prijs) en € 220 (tadelakt, hoge prijs) per m2 om een stukadoor in te huren.

Welke kosten zijn inclusief en exclusief?

Op deze pagina ziet u een inschatting van de kosten van stucen door een stukadoor. Deze kosten zijn berekend per m2. Maar welke kosten hebben wij hierin meegenomen en welke niet? De kosten die meegerekend zijn in de prijs zijn: de uurprijs van de stukadoor en de materiaalkosten. Daarnaast kunt u ook verwachten dat ook bij de prijzen zijn inbegrepen:

 • Prijzen afvoeren van bouwafval
 • Prijzen opruimen
 • Prijzen administratie
 • Prijzen reizen / voorrijkosten
 • Prijzen hulpmateriaal (waaronder steigers)
 • Prijzen garantie
 • Prijzen inclusief btw

Ook zijn er werkzaamheden die optioneel zijn, en die niet meegerekend zijn in de kosten. De volgende stukadoor kosten zijn exclusief:

 • Prijzen behangen
 • Prijzen tegelen
 • Prijzen schilderen
 • Prijzen kitwerk
 • Prijzen stucen van een heel hoog plafond
 • Prijzen grote gaten en scheuren dichten

Wilt u weten welke kosten wel en niet worden gerekend door een stukadoor? Lees dan altijd goed de offerte door die u van de stukadoor ontvangt. Hierop staat gespecificeerd welke kosten inclusief zijn en welke kosten optioneel zijn. Let ook goed of de btw inderdaad meegerekend is. Zo niet, dan kost het stucen u meer wanneer de btw er nog bovenop komt. Kunt u niet wijs worden uit de offerte? Bel dan de stukadoor en vraag om uitleg. Zo staat u niet onverwachts voor hoge prijzen.

Kosten besparen op grotere klussen

U wilt uiteraard niet de hoofdprijs betalen voor uw stucwerk. Daarom geven wij tips hoe u kosten kunt besparen op het laten stucen van de muur en het plafond. Bespaar direct.

Maak een goede inschatting van het oppervlak dat u wilt laten stucen. Om hoeveel muren of plafonds gaat het? Hoeveel verdiepingen? En moet het plafond ook worden gestuct? Het lijkt misschien slim om de klus op te splitsen in meerdere delen. Zo kunt u de kosten spreiden, en hoeft u niet in een keer een groot bedrag neer te leggen. Toch is dit niet de goedkoopste manier om uw stucwerk te laten uitvoeren. Reken slim en bespaar zo geld.

Een stukadoor rekent vaak een starttarief. Dit starttarief begint meestal bij een prijs rond € 300. Vooral bij kleine oppervlaktes zal een stukadoor deze prijs rekenen, omdat het voor de stukadoor anders niet mogelijk is zijn eigen kosten te dekken. Heeft u dus een klein aantal vierkante meters om te laten stucen, dan betaalt u daar relatief hoge prijzen voor.

Wilt u besparen op de prijzen van stucwerk? Dan is het verstandig om al het stucwerk in een keer te laten doen. Hoe meer oppervlak de stukadoor moet stucen, hoe efficiënter hij kan werken en hoe lager de prijs zal uitvallen per m2. Vraag de stukadoor om een speciale prijs met korting voor grote klussen, betaal in een keer en bespaar op deze manier veel geld.

Btw besparen

Heeft u wel eens gelet op het btw-tarief die een stukadoor hanteert voor het stucen van muren en plafonds? Bespaar door u hierin te verdiepen. Er is een speciaal tarief van btw voor stucwerk. Betaal bij stucwerk 6 % btw, in plaats van de gebruikelijk 21 % btw. En dit tarief voor btw geldt voor de arbeidskosten van de stukadoor en de materiaalkosten.

Maar let op, dit tarief voor btw geldt alleen voor woningen die 2 jaar of ouder zijn. Is uw woning nog geen 2 jaar oud? Dan betaalt u het tarief van 21 % btw. Wij raden daarom aan om met stucen te wachten tot uw woningen ouder dan 2 jaar is. Betaal minder door de verlaging van het tarief van btw.

Wij geven een berekening met prijsvoorbeeld om de btw-regeling te verduidelijken. Stel u wilt uw plafond van 100 m2 laten stucen. De stukadoor rekent hiervoor € 18 per m2 exclusief btw. 6 % hiervan is € 108. De totaalprijs voor het stucen van het plafond inclusief btw is dan € 1908. Stel u zou het btw-tarief van 21 % btw betalen, dan zou dit uitkomen op € 387 extra kosten, dus een totale prijs van € 2178 inclusief btw. Het btw-tarief zorgt maar liefst voor een prijsverschil van € 270 bij deze klus. Zorg er dus voor dat u profiteert van het laagste tarief van btw, om zo geld te besparen.

Geld besparen door zelf te stucen?

Loont het om uw stucwerk zelf uit te voeren? Wij denken van niet. De gemiddelde doe-het-zelf-klusser beschikt niet over de juiste vaardigheden en kennis om de muren naar tevredenheid te stucen. Stucen brengt vele risico’s mee en kost veel tijd. Sommige soorten stucwerk zijn makkelijker aan te brengen zoals behangklaar stucen, terwijl tadelakt voor een doe-het-zelver bijna onmogelijk is. Toch raden wij bij elk soort stucwerk aan om een professional in te huren. Er bestaat altijd een kans dat het dusdanig fout gaat, dat u later alsnog een stukadoor moet inhuren tegen een hoog tarief.

Wij raden aan om een professionele stukadoor in te huren. Een opgeleide stukadoor weet wat hij doet en neemt de juiste materialen mee om de klus te klaren. Een stukadoor weet hoe hij efficiënt stuct en kwaliteit stucwerk levert.

Betaal niet te veel, vergelijk offertes

Wilt u tot wel 40 % besparen op de kosten van een stukadoor? Dat kan! Er zijn veel stukadoors die dezelfde diensten aanbieden (van spackspuitwerk tot tadelakt), maar voor meerdere prijzen. Door concurrentie zal een stukadoor proberen u de scherpste prijs aan te bieden. Op het prijsaanbod kunt u slim inspelen, door een vergelijking te maken. Met verschillende offertes naast elkaar met de exacte prijs, kunt u kijken welke stukadoor een scherp tarief biedt. Zo hoeft u nooit teveel te betalen.

Wilt u tijd en moeite besparen? Vul ons offerteaanvraag formulier in en laat ons weten welke stuc-klus u wilt uitbesteden. Dit kost u slechts 2 minuten van uw tijd. Wij zoeken in onze database naar stukadoors bij u in de buurt en vragen offertes met hun tarief voor u op. Zij zullen binnen 2 dagen de offertes naar u toesturen per email. U weet dan wat de klus kost. Deze offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Betaal alleen voor de klus die u werkelijk laat uitvoeren. Kiest u toch geen stukadoor? Dan kost het u niets.

Met de verschillende offertes naast elkaar kunt u een vergelijking maken en contact opnemen met de voordeligste stukadoor. Op deze manier bespaart u kosten en tijd en bent u gegarandeerd voordeliger uit. Binnen korte tijd heeft de stukadoor het stucen afgerond. Betaal alleen voor de beste kwaliteit.