Kosteloos offertes ontvangen

Spagtelpoets

Bent u benieuwd naar de voordelen van spagtelpoets? Spagtelpoets is een populaire afwerking voor uw muren en plafonds. Het is een sterk materiaal en heeft een mooie afwerking voor uw interieur. Wilt u meer weten over het materiaal? En wilt u weten wat de gemiddelde prijzen zijn van het laten aanbrengen van spagtelpoets op uw wanden door stukadoors? Lees hier meer over dit soort stucwerk en hoe u kunt besparen op het inhuren van een stukadoor. Zo betaalt u nooit teveel!

Gemiddelde prijzen spagtelpoets

Spagtelpoets is een populaire afwerking voor de wanden en het plafond, net als rustiekputz en granol. Spagtelpoets wordt veel gebruikt omdat het een relatief betaalbare stucmethode is. Spagtelpoets geeft een mooi resultaat en de kosten blijven laag.

Wilt u meer weten over de gemiddelde prijzen van spagtelpoets wanneer u het laat aanbrengen door een stukadoor? Wij hebben de gemiddelde prijzen die stukadoors hanteren voor u berekend. Wij hebben een groot aantal gratis offertes opgevraagd bij stukadoorsbedrijven. Aan de hand van deze gratis offertes hebben wij de gemiddelde prijs berekend, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Ondergrond spagtelpoetsGemiddelde prijs per m2 die de stukadoor rekent
Muren€ 12 – € 18
Plafonds€ 15 – € 23

Spagtelpoets op de muren laten aanbrengen door een stukadoor is goedkoper dan op uw plafonds. Dit is ook niet heel erg verrassend, want net als bij de meeste soorten stucwerk, is het aanbrengen op het plafond veel meer werk. Hierdoor liggen de prijzen voor spagtelpoets op het plafond over het algemeen hoger.

Graag willen wij u erop wijzen dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn. De prijzen van de offertes zullen per stukadoorsbedrijf verschillen, afhankelijk van het uurloon van de stukadoor en de materialen die zij gebruiken. Ook speelt de grootte van het oppervlak een rol. Hoe meer vierkante meter aan wanden de stukadoor moet stucen, des te efficiënter hij te werk kan gaan (berekend per vierkante meter). Een groot oppervlak of meerdere wanden tegelijk laten stucen is daarom relatief goedkoper.

Wilt u meer weten over de exacte prijzen van spagtelpoets wanneer u het laat aanbrengen door een stukadoor? Dan is het verstandig om contact op te nemen met verschillende stukadoors. Zij kunnen een offerte voor u maken en de totaalprijs bepalen. Wilt u geld besparen? Lees dan verder en vergelijk de offertes en prijzen van verschillende stukadoors bij u in de buurt. Zo bent u het voordeligst uit.

Wat is spagtelpoets?

U weet nu meer over de prijzen die u kunt verwachten wanneer u een stukadoor spagtelpoets laat aanbrengen op uw muren of plafond. Maar wat is spagtelpoets eigenlijk?

Onder de verschillende soorten sierpleister (zoals ook rustiekputz en granol) is spagtelpoets het meest populair. Spagtelpoets heeft een korrelachtige structuur waaraan u het materiaal kunt herkennen. Dit komt omdat er steenkorreltjes aan het materiaal zijn toegevoegd. Het voordeel is dat u zelf kunt kiezen welke korrelstructuur u het mooist vindt, want spagtelpoets kan een fijne tot grove korrel bevatten, variërend tussen 0,5 millimeter en 4 millimeter in dikte.

Spagtelpoets is een veel gebruikte sierpleister omdat het materiaal vele voordelen kent:

 • Spagtelpoets kan zowel binnen en buiten worden gebruikt:
  Deze sierpleister is bestand tegen verschillende weersinvloeden en temperaturen, en kan daardoor zowel voor uw buitenmuren als voor de binnenmuren en plafond worden gebruikt. Met spagtelpoets kunt u dus vele kanten op voor al uw wanden.
 • Spagtelpoets is stootvast:
  Een van de voordelen van Spagtelpoets is dat het een stevig materiaal is dat niet snel beschadigd raakt. Hierdoor is het ideaal voor gezinnen met kinderen en huisdieren. U hoeft u zich geen zorgen te maken over het beschadigen van de muren, want die kunnen met een laag spagtelpoets wel tegen een stootje.
 • Spagtelpoets kan worden schoongemaakt:
  Spagtelpoets is boenvast. Het kan gemakkelijk worden schoongemaakt wanneer het op de wanden is aangebracht en het materiaal is bestand tegen chemische materialen. Doordat deze sierpleister goed te onderhouden is, zien uw muren en plafonds er altijd stralend uit.
 • Elke kleur is mogelijk:
  Een van de voordelen van spagtelpoets is dat het direct in een door u gekozen kleur kan worden aangebracht. U kiest een kleur die u op de muren of uw plafonds wilt zien, en de spagtelpoets wordt hiermee vermengd. Zo hoeft u niet achteraf nog te schilderen. Dat scheelt veel tijd en moeite. Het materiaal is daarnaast kleurvast en blijft daardoor lang mooi.
 • Spagtelpoets is overschilderbaar:
  Soms is het fijn om het interieur van een nieuw likje verf te voorzien. Zo kunt u in korte tijd een geheel nieuwe sfeer in uw huis creëren. Het voordeel aan spagtelpoets is dat het overschilderbaar is. Met latexverf kunt u het de sierpleister zo overschilderen.

Spagtelpoets onderhouden

Spagtelpoets is een materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is. Niet alleen met de hulp van een stukadoor, maar ook door uzelf. Toch zijn veel mensen huiverig om dit te doen, doordat zij bang zijn de korrelstructuur te beschadigen. Maar als u de laag spagtelpoets schoonmaakt op de juiste manier, hoeft u niet bang te zijn voor beschadigingen.

Maak de wanden met spagtelpoets voorzichtig schoon met een doek of borstel en lauw water. Hierdoor zullen de grootste vlekken en laag vuil worden verwijderd. Gaan de vlekken nog niet weg? Er zijn speciale reinigers voor sierpleister die u kunt gebruiken. Met deze methodes zou de muur er weer als nieuw uit moeten zien.

Maar let op, gebruik liever geen hogedrukspuit. Huur bij de ergste verontreiniging een stukadoor in die precies weet hoe hij de hogedrukspuit op het spagtelpoets kan gebruiken. Zo weet u zeker dat er niets misgaat. Een ervaren stukadoor weet zelfs de grootste vlekken weg te halen.

Voorbereiding van de onderlaag

Spagtelpoets wordt het mooist wanneer het wordt aangebracht op een voorbereide ondergrond. Want hoe gladder en vlakker de ondergrond is, des te mooier zal het eindresultaat zijn.

In het geval dat uw muren of plafonds ernstig beschadigd zijn of grote gaten en scheuren vertonen, moeten de muren eerst met een laag raapwerk of pleisterwerk worden voorbereid. Hiermee wordt de muur weer effen gemaakt.

Nadat de muur weer vlak is, wordt een voorstrijkmiddel op de ondergrond aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de spagtelpoets beter aan de muren of plafonds hecht.

Nadat de spagtelpoets door de stukadoor is aangebracht, moet de laag 24 uur lang drogen. De ruimte moet goed worden geventileerd, zodat het materiaal kan uitharden.

Alternatieve materialen

Spagtelpoets is een zeer populaire afwerking dat voor een stevig en mooi resultaat zorgt. Maar spagtelpoets is niet de enige optie voor stucwerk in uw huis. Er zijn ook alternatieven die een vergelijkbaar resultaat bieden zoals rustiekputz en granol. Vergelijk de verschillende materialen hieronder.

Rustiekputz heeft een vergelijkbare afwerking en heeft dezelfde voordelen als spagtelpoets. Het uiterlijk van rustiekputz is iets grover dan van spagtelpoets.

Granol heeft nog diepere groeven en een grovere structuur. Anders dan bij spagtelpoets kan de stukadoor met granol patronen op de muren of plafonds maken.

Vraag uw stukadoor om de beste oplossing voor uw interieur. Stukadoors kunnen u adviseren over de keuze tussen spagtelpoets of alternatieven zoals rustiekputz of granol. Vergelijk en kijk welk materiaal het beste bij uw gewenste resultaat past.

Ga voor de stukadoor met de beste prijs

Bent u overtuigd van spagtelpoets, rustiekputz of granol als ideaal materiaal voor uw huis? Bent u van plan een stukadoor in te huren om spagtelpoets aan te brengen op de muren of plafonds? Dan wilt u natuurlijk dat de kosten zo laag mogelijk zijn, zodat u niet teveel betaalt. Want hoe meer geld u bespaart, des te meer kunt u uitgeven aan het inrichten of verbouwen van uw woning.

Het is helemaal niet moeilijk om geld te besparen op het laten aanbrengen van spagtelpoets op de muren of plafonds. Vergelijk vrijblijvend en gratis offertes en u weet wat stukadoors u kunnen bieden en voor welke prijs. Vergelijk offertes en kies de goedkoopste deal.

Het aanvragen van verschillende offertes bij verschillende stukadoorsbedrijven neemt veel tijd in beslag. Dit kan ook sneller! Laat daarom ons de offertes gratis en vrijblijvend opvragen bij verschillende bedrijven. U vult vrijblijvend en gratis het formulier met de offerteaanvraag in en wij zoeken naar stukadoors bij u in de buurt die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van spagtelpoets en geven uw wensen aan hen door. Verschillende stukadoorsbedrijven zullen contact met u opnemen met hun offerte.

Heeft u verschillende offertes ontvangen van verschillende stukadoors? Dan kunt u ze naast elkaar leggen. Vergelijk de prijzen op de gratis offertes. Vergelijk ook wat elke stukadoor u kan bieden. U ziet het prijsverschil direct en bent het voordeligst uit met korting tot wel 40%. U betaalt nooit meer de hoofdprijs. U kiest de stukadoor die de klus kan uitvoeren binnen uw budget en huurt deze gelijk in. Binnen de afgesproken tijd staat de stukadoor bij u op de stoep.