Kosteloos offertes ontvangen

Buitenmuur stucen

Wilt u de buitenkant van uw huis van een nieuwe uitstraling voorzien? Maar wil u geen grote verbouwing uit laten voeren? Waarom laat u niet de buitenmuur stucen! Wij vertellen u op deze pagina meer over de verschillende soorten stucwerk voor op de buitenmuur en wat de voordelen hiervan zijn. Daarnaast geven we ook een schatting van de kosten die u kunt verwachten bij de buitenmuur stucen en vertellen we hoe veel huiseigenaren tot wel 40 % op stucwerk bespaarden door de voordeligste prijzen te vinden.

Prijs buitenmuur stucen

Overweegt u om de buitenmuur te laten stucen? Dan wilt u natuurlijk eerst een prijsindicatie zien van het stucen van de wanden, zodat u weet wat u kunt verwachten.

De prijs van de buitenmuur laten stucen kan variëren. Dit is onder andere afhankelijk van de uurprijs van de stukadoor, de grootte van de buitenmuur en de staat waarin de muur verkeert. Daarnaast ligt het ook aan het klimaat waarin u woont. In Nederland moet stucwerk op de buitenmuur bestand kunnen zijn tegen veel verschillende soorten weersinvloeden.

Wij hebben een groot aantal offertes van stukadoorsbedrijven naast elkaar gelegd en een gemiddelde prijs berekend voor het stucen van de buitenmuur. De buitenmuur stucen kan al vanaf € 60 per m2.

Deze prijs is een vanaf prijs, en kan ook oplopen, afhankelijk van welke stukadoor u inhuurt voor het stucen van uw buitenmuur. Wilt u na deze prijsindicatie de exacte kosten weten van de buitenmuur laten stucen? Bespaar tot wel 40 % op de totale kosten door offertes op te vragen bij verschillende stukadoorsbedrijven.

Voordelen van de buitenmuur stucen

Waarom zou u de buitenmuur laten stucen? Stucwerk biedt verschillende voordelen:

  • Een moderne uitstraling: stucwerk zorgt voor een frisse en moderne uitstraling van de buitenmuur van uw huis. De buitenkant ziet er glad en goed verzorgd uit.
  • Beschermt tegen weersinvloeden: door de buitenmuur te stucen, zorgt u ervoor dat uw woning goed beschermd is. De gevel wordt hierdoor waterdicht, en de kans op schimmels en vochtproblemen op de buitenmuur worden verkleind.

Als u iets over stucen weet, bent u op de hoogte van de verschillende soorten stucwerk die een stukadoor voor u kan aanbrengen op de binnenmuren. Maar wist u dat u ook voor de buitenmuur uit verschillende soorten stucwerk kunt kiezen? Bij het stucen van de buitenmuur kunt u kiezen uit schuurwerk, gepleisterde plint en spagtelpoets. Met verschillende kleuren en materialen kunt u kiezen voor de afwerking die u het mooist vindt voor uw buitenmuur. Kies uit de vele mogelijkheden.

Materialen voor de buitenmuur stucen

Stucwerk voor de binnenmuren bestaat uit een mengsel op basis van gips. Voor de buitenmuur is dit niet genoeg. Gips is namelijk niet goed bestand tegen vocht en vrieskou. Daarom wordt bij de buitenmuur stucen gebruik gemaakt van mengsels op basis van cement, wat wel bestand is tegen de verschillende temperaturen en weersinvloeden.

En moet de buitenmuur voorbehandeld worden? Soms is een afwerkingslaag niet genoeg. De gevel moet dan worden voorbehandeld, voordat de afwerkingslaag kan worden aangebracht. Raapwerk is nodig op de buitenmuur wanneer de ondergrond bijvoorbeeld gemetseld is. Of wanneer de muur niet waterpas is, kan raapwerk ervoor zorgen dat de muur weer strak en recht is. Vervolgens kan de gekozen afwerking worden toegepast op de buitenmuur.

Verschillende soorten stucwerk buitenmuur

Bent u benieuwd welk soort stucwerk het beste past bij uw buitenmuur? Lees verder over de verschillende stucsoorten. Met een overzicht van de verschillende opties, kunt u kiezen hoe u de buitenmuur laat stucen.

Schuurwerk

Schuurwerk is een pleister die waterafstotend is, en daarom ideaal is voor buiten stucen. Schuurwerk is een afwerking die snel kan worden aangebracht op de buitenmuur, waarna de stukadoor de laag afschuurt met een spons. Hierdoor kan de stukadoor verschillende effecten en afwerkingen creëren tijdens het stucen, met verschillende structuren en kleuren.

Gepleisterde plint

Een gepleisterde plint is een stuclaag op de buitenmuur. De stuclaag is cementgebonden en werd oorspronkelijk gebruikt voor boerderijen. De gepleisterde plint diende als onderste laag van de gevel, om deze te beschermen tegen modder en vlekken. Tegenwoordig wordt de gepleisterde plint nog steeds gebruikt voor de buitenmuur van moderne woningen. Nu worden hardgebakken stenen gebruikt voor de onderste laag van de woning, die beter bestand zijn tegen grondwater dan de metselstenen die worden gebruikt in de rest van de gevel. De gepleisterde plint wordt hier overheen aangebracht om dit te verbergen en is dus met name decoratief aanwezig op de buitenmuur.

Spagtelpoets

Spagtelpoets is een afwerking die niet alleen binnen, maar ook op de buitenmuur kan worden gebruikt bij het stucen. Spagtelpoets heeft een korrelstructuur en u kunt kiezen voor verschillende soorten korrelgroottes. Spagtelpoets is stootvast en krasvast en daarbij ook goed bestand tegen verschillende de weersomstandigheden in Nederland. Hierdoor wordt het materiaal vaak gebruikt voor de gevel stucen. En wordt het materiaal vies naar verloop van tijd? Met een hogedrukspuit kunt u het stucwerk op de buitenmuur weer gemakkelijk reinigen.

Vergunning aanvragen?

Door de buitenmuur laat stucen, knapt u het huis niet alleen netjes op, maar beschermt u de woning ook tegen de verschillende weersinvloeden. Huiseigenaren vragen zich vaak af wat zij wel en niet mogen laten verbouwen aan de buitenkant van hun huis en of zij de wanden en plafonds mogen laten stucen. Soms is namelijk een vergunning nodig om de buitenkant of buitenmuur te veranderen. Maar niet altijd. Gaat u de buitenmuur weer terug brengen in de oorspronkelijke staat? Dan heeft u geen vergunning nodig voor het stucen van de wanden en plafonds.

Extra opties stucen buitenmuur

Ondanks dat de buitenmuur stucen zorgt voor een goed afgewerkte en stevige basis, is er alsnog een kans op scheuren. Het stucwerk zal dan weer moeten worden verwijderd en gaas zal moeten worden aangebracht tussen de verschillende stuclagen. Wilt u voorkomen dat dit gebeurt? Vraag de stukadoor om direct gaas aan te brengen tijdens het stucen, zodat de spanning tussen het stucwerk wordt vastgehouden. Dit kost iets meer werk voor de stukadoor, maar dan weet u zeker dat het stucwerk op uw buitenmuur duurzaam is.

Ook kunt u er voor kiezen om de buitenmuur te laten isoleren tijdens het stucen. Dan worden er kunststof platen aangebracht op de gevel onder de eindafwerking. Hierdoor bespaart u veel energiekosten, want de warmte zal niet meer door de muren ontsnappen. Daarnaast heeft u ook niet langer last van geluid, want de isolerende laag dempt geluiden van buiten. Vraag de stukadoor naar de mogelijkheden.

Vergelijk offertes en bespaar 40% op de kosten

Wilt u geld besparen op het stucen van de buitenmuur? U kant tot wel 40 % van het totale bedrag besparen door offertes van stukadoors te vergelijken. Ga nooit akkoord met de eerste offerte die u ontvangt, want hierdoor weet u niet wat andere stukadoorsbedrijven in uw omgeving voor u kunnen betekenen. Door verschillende offertes en prijzen te vergelijken, weet u waar u aan toe bent, ziet u de prijsverschillen tot wel 40 % en kunt u een bewuste keuze maken.

Wilt u niet alleen geld besparen? Bespaar ook tijd! Laat ons de offertes voor u opvragen. Dit doen wij geheel gratis en vrijblijvend. In plaats van dat u op zoek gaat naar verschillende stukadoorsbedrijven en bij elk een offerte opvraagt, geeft u alleen aan ons uw wensen door. Geef aan wat uw budget is en welke buitenmuur u wilt laten stucen. Wij gaan voor u aan de slag en nemen contact op met een aantal stukadoors bij u in de omgeving.

Wij hebben een groot netwerk, waardoor wij altijd meerdere stukadoors bij u in de buurt kunnen vinden. Wij vragen hen een offerte voor u op te stellen. U hoeft niets te doen, slechts te wachten totdat u de offertes van verschillende stukadoors ontvangt. Zij geven u vrijblijvend de prijzen van het stucen van uw buitenmuren.

Vervolgens maakt u een keuze welke stukadoor u inhuurt voor de buitenmuur stucen. Bespaar tijd en tot wel 40 % in kosten door een vergelijking te maken. U vindt de stukadoor die uw buitenmuur kan stucen tegen de scherpste prijs met onze hulp.