Kosteloos offertes ontvangen

Granol

Granol is een ideale stucsoort voor uw muur omdat het veel praktische voordelen biedt. Twijfelt u nog over granol? Wij hebben de voordelen van granol voor u op een rijtje gezet. Daarnaast vertellen we u ook meer over de kosten van het inhuren van een stukadoor om granol op de wanden aan te laten brengen en hoe u niet teveel betaalt door offertes aan te vragen.

Kosten granol

Elk soort stucwerk brengt andere kosten met zich mee. Het ene stucwerk is duurder dan het andere, dit omdat het materiaal prijziger is of omdat het meer werk kost voor de stukadoor om het aan te brengen op de muur. Granol is een van de betaalbaardere soorten stucwerk. Vooral wanneer u het vergelijk met bijvoorbeeld beton ciré of tadelakt, is granol een zeer betaalbaar voor een klein budget.

Wilt u weten wat de gemiddelde prijzen van granol zijn? We hebben een groot aantal gratis offertes aangevraagd bij stukadoors. De prijzen op deze offertes hebben wij naast elkaar gelegd. Aan de hand hiervan hebben wij voor u de gemiddelde prijzen berekend. Zo krijgt u een goed beeld van de kosten van granol voor op uw muur. De gemiddelde prijs voor granol per m2:

Soort stucwerkGemiddelde prijzen per m², inclusief loonkosten en materialen
Granol€ 12 – € 23

Granol kan dus al worden aangebracht voor prijzen van € 12 – € 23 per m2. Let op, dit zijn slechts gemiddelde prijzen. De echte prijs van sierpleister kan verschillen van stukadoor tot stukadoor. Elk bedrijft hanteert andere tarieven en gebruikt verschillende materialen. Ook de voorrijkosten kunnen verschillen.

Het prijskaartje van het laten aanbrengen van granol is ook afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters dat u laat stucen. Gaat het om een groot oppervlak? Bespaar op het totaalbedrag, want dit zal relatief goedkoper zijn dan het laten stucen van een klein oppervlak. Wanneer een stukadoor een groot oppervlak met granol moet stucen, zal hij efficiënter te werk kunnen gaan en dit ziet u terug in de totaalprijs van de sierpleister.

Wilt u de exacte prijs weten van uw specifieke klus? Vraag verschillende gratis en vrijblijvende offertes op voordat u granol laat aanbrengen door een stukadoor. Want pas wanneer u de prijzen vergelijkt, kunt u zien welke stukadoor de scherpste prijs biedt. Bespaar door verder te lezen.

Wat is granol?

Voordat we meer vertellen over de verschillende mogelijkheden van granol, is het handig om te weten wat granol nu precies is. Granol heeft een herkenbare structuur op de muur. Deze sierpleister vertoont putten en groeven in willekeurige richtingen in het oppervlak. Veel mensen associëren de structuur van granol met die van een boomschors.

Granol werd in het verleden in veel huizen gebruikt. Met name in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was granol erg populair voor op de muur. De sierpleister geeft daarom voor veel mensen nog steeds een nostalgisch gevoel. Zowel binnen als buiten wordt het steeds vaker weer toegepast als ideale vorm van stucwerk.

Maar tegenwoordig wint granol ook weer aan populariteit. En dat is om een reden, want de sierpleister granol heeft vele voordelen. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van granol.

Voordelen granol

Er zijn verschillende soorten sierpleisters op de markt, die verschillende eigenschappen hebben en met verschillende afwerkingen. Ook verschillende de prijzen sterk van de verschillende soorten stucwerk. Steeds meer mensen kiezen weer voor granol. En dit omdat granol verschillende voordelen heeft:

  • Verschillende patronen mogelijk
  • Talloze kleuren beschikbaar
  • Door en door gekleurd
  • Overschilderbaar
  • Sterk stucwerk
  • Stootvast
  • Voor binnen en buitenmuren

Met granol kunt u alle kanten op en granol kan zelfs op de gevel van uw huis worden toegepast. Huur een stukadoor in die gespecialiseerd is in het aanbrengen van granol op de gevel voor het beste resultaat.

Granol patronen

Granol is geliefd omdat vele verschillende soorten patronen mogelijk zijn. Een professionele stukadoor kan het patroon zo aanbrengen als u het liefst wilt.

De waaiervorm is een van de meest gekozen patronen. Deze wordt door de stukadoor aangebracht in een draaiende beweging, waardoor een soort van waaier ontstaat. Maar ook de boomschors is een veel gekozen patroon. Hierbij brengt de stukadoor de granol verticaal aan. Het effect dat ontstaat doet denken aan de schors van een boom.

Omdat de mogelijkheden enorm variërend zijn, kunt u uw stukadoor om advies vragen. Hij kan vertellen welke patronen passen bij uw smaak en hoe deze worden aangebracht. Hij kan ook vertellen hoeveel u hier precies voor moet betalen.

Verschillende kleuren

Wilt u een bepaalde kleur op uw wanden laten aanbrengen? Met granol hoeft u de wanden niet over te laten schilderen, want granol kan direct in de juiste kleur worden aangebracht. U kunt voor elke kleur kiezen die u wilt, granol past daarom bij elk interieur.

Naast dat granol in verschillende kleuren kan worden aangebracht, is deze sierpleister kleurecht. Dat betekent dat de oorspronkelijke kleur behouden kan worden, ook als het materiaal blootgesteld wordt aan zonlicht of water. Doordat er geen kleurverschil ontstaat, vallen beschadigingen nauwelijks op. Dus zelfs al heeft u een ongelukje waarbij de sierpleister lichtelijk beschadigd raakt, dan ziet het er nog steeds goed uit en zal dit nauwelijks opvallen.

Bent u toch na een tijd de kleur van het granol zat? Dat is geen probleem. Granol kan worden overgeschilderd in de kleur die u wilt. Met latexverf geeft u daarom het granol gemakkelijk weer een nieuwe uitstraling.

Spagtelpoets en rustiekputz

Bent u nog niet overtuigd van granol? Andere sierpleisters zoals spagtelpoets en rustiekputz bieden gelijke voordelen, maar hebben een ander soort afwerking. Spagtelpoets is een populaire sierpleister. Spagtelpoets heeft een subtiele korrelstructuur. Rustiekputz heeft een grovere korrelstructuur dan spagtelpoets, maar is fijner dan granol. Vraag de stukadoor naar de verschillende opties en bespaar door te vergelijken.

Prijsinformatie overzichtelijk in een offerte

Bent u op zoek naar een stukadoor in uw omgeving die granol op uw binnenmuren en buitenmuren kan aanbrengen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding? U vindt stukadoors door het hele land, maar uiteraard betaalt u overal een andere prijs.

Vergelijk daarom de prijzen van stukadoors om het stukadoorsbedrijf te vinden dat het voordeligst stuct binnen uw budget. Want alleen wanneer u prijzen vergelijkt, weet u welke stukadoor het minst geld kost en profiteert u het meest.

U kunt natuurlijk zelf gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij stukadoors in uw omgeving. Maar dit kost veel tijd en moeite. Daarom kunnen wij dit werk van u overnemen. Laat ons weten waar u naar zoekt via onze offerteaanvraag formulier en wij vragen de gratis en vrijblijvende offertes op bij verschillende stukadoors bij u in de omgeving. De stukadoorsbedrijven zullen contact met u opnemen en hun prijzen naar u opsturen. Zo hoeft u slechts de gratis offertes naast elkaar te leggen en heeft u gelijk een overzicht van het aanbod.

Met onze gratis dienst vindt u snel een betrouwbare en goedkope stukadoor bij u in de buurt die granol op uw wanden kan aanbrengen. Als u goed vergelijkt betaalt u nooit de hoofdprijs! Bespaar direct.