Kosteloos offertes ontvangen

Venetiaans sierwerk

Venetiaans stucwerk is oorspronkelijk afkomstig uit Venetië, zoals de naam al doet vermoeden. Veel statige gebouwen en paleizen in de Italiaanse stad zijn afgewerkt met dit glanzende stucwerk, dat qua uiterlijk aan marmer doet denken. Het is een luxe stucsoort die ook in uw huis kan worden gebruikt en de badkamer of keuken een chique uitstraling geeft.

Voordelen van Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk heeft een authentieke en unieke uitstraling. Het voordeel van Venetiaans sierwerk, ten opzicht van marmeren tegels, is dat het geen naden heeft. Dit oogt niet alleen rustig en strak, maar de naadloze afwerking is ook hygiënisch en goed schoon te houden. Daarnaast is Venetiaans sierwerk goedkoper dan marmer, en is daardoor een goede vervanging voor dit dure materiaal.

Venetiaans stucwerk aanbrengen

Het stucwerk wordt in verschillende lagen op de muren of vloeren aangebracht. De laatste laag wordt glad gemaakt met een platte spaan, zodat er een glanslaag ontstaat. Om het materiaal waterdicht te maken, moet er nog een extra waslaag worden toegevoegd. Doordat Venetiaans sierwerk met de hand wordt aangebracht, heeft elk oppervlak een eigen look. Wilt u zeker weten dat het resultaat zo wordt als u voor ogen had? Een stukadoor kan u hierbij helpen.