Kosteloos offertes ontvangen

Rustiekputz

Rustiekputz is een type sierpleister die wordt gebruikt ter afwerking van muren en plafonds. De sierpleister wordt gemaakt van grove marmerkorrels die gemengd zijn met een kunststof bindmiddel. Rustiekputz lijkt op spachtelputz, maar het verschil is dat de structuur van rustiekputz grover is. De sierpleister geeft uw muren een robuuste en rustieke uitstraling.

De voordelen van rustiekputz

Rustiekputz is een betaalbare sierpleister en is een zeer geschikt voor het herstellen van uw wanden. Door de grove korrelstructuur zullen er niet snel scheuren ontstaan. Het materiaal is stootvast en daarnaast gemakkelijk schoon te maken. Rustiekputz geeft u de mogelijkheid om de wanden op verschillende manieren af te werken.

Aanbrengen rustiekputz

De rustiekputz wordt met een spaan aangebracht en is herkenbaar door de groefjes in de structuur. De korreldikte van de rustiekputz varieert van 1,5 tot 1,8 millimeter. Gezien het aanbrengen maatwerk is, is het aan te raden om het werk over te laten aan een stukadoor. Een stukadoor met de juiste kennis en ervaring zal zorgen voor een prachtige afwerking. Hij kan ook gelijk de rustiekputz aanbrengen in de door u gewenste kleur, zodat u daarna uw muren niet meer hoeft te schilderen.