Kosteloos offertes ontvangen

Spackspuiten

Als u de muren en het plafond wil laten afwerken, is spackspuiten de meest budgetvriendelijke oplossing op het gebied van stucwerk. Spackspuitwerk wordt snel en efficiënt door een stukadoor aangebracht en zorg ervoor dat uw muren en plafond er glad en verzorgd uitzien. Wilt u een schatting van de prijs van spackspuiten weten? En wilt u weten hoe u tot wel 40 % kunt besparen op spackspuiten door een stukadoor? Wij vertellen u meer over spackspuitwerk en de bijbehorende prijzen.

Kosten spackspuiten

Spackspuitwerk is een ideale oplossing bij een opknapbeurt van de muren en het plafond. Spackspuitwerk is een stucwerk van hoge kwaliteit, maar heeft een relatief lage prijs en past daardoor bij elk budget. Dit komt door de werkwijze van stukadoors. Spack wordt aangebracht met behulp van een spuitmachine.

De prijzen van spackspuiten door stukadoors kunnen verschillen. Wij hebben daarom een gemiddelde prijs voor u berekend. Door een groot aantal offertes bij stukadoors op te vragen, hebben wij een schatting gemaakt. Dit zijn de gemiddelde prijzen van spackspuiten per vierkante meter, inclusief loonkosten van de stukadoor, materiaalkosten en btw:

Soort spackspuitwerk door een stukadoorGemiddelde prijs per m² (inclusief: loonkosten stukadoor, materiaal en btw)
Spackspuitwerk wit€ 5 - € 9
Spackspuitwerk kleur€ 7 - € 11

Spackspuitwerk kan dus al worden uitgevoerd door stukadoors voor prijzen vanaf € 5 per vierkante meter. Wanneer de stukadoor spackspuitwerk direct in een kleur aanbrengt, kan dat al vanaf € 7 per vierkante meter, maar dan moet u zelf nog schilderen. U bespaart met deze machinale vorm van stucwerk veel op de eindprijs.

Maar let goed op: deze prijzen zijn slechts schattingen op basis van verschillende offertes. De werkelijke prijzen kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren. De loonkosten van de stukadoor kunnen verschillen, net als de kosten van de spack of het materiaal dat hij gebruikt. Ook ligt het eraan of hij voorrijkosten rekent. En de kwaliteit kan bij verschillende stukadoorsbedrijven verschillen. De prijs verschilt per klus, van stukadoor tot stukadoor.

Wilt u de precieze prijs weten van het spackspuiten van uw muren en plafond? Vraag dan vrijblijvend een aantal gratis offertes op bij verschillende stukadoors. Door de offertes van stukadoors te vergelijken weet u of uw budget voldoende is. Lees verder en kom erachter hoe u de scherpste prijs van spackspuitwerk vindt, zodat u tot wel 40 % kunt besparen.

Wat is spackspuiten?

Om te weten of u uw muren of plafond van spackspuitwerk wilt voorzien, is het verstandig om u eerst in te lezen. Wat is spackspuitwerk precies?

Bij spackspuitwerk brengt een stukadoor een pleisterlaag onder hoge druk aan op de muren of het plafond met behulp van een spuitmachine. Er worden twee lagen aangebracht. De eerste laag is de meslaag: deze zorgt ervoor dat de muren of het plafond egaal worden gemaakt en dat oneffenheden worden weggewerkt. Wanneer het oppervlak egaal is, wordt de tweede laag aangebracht. Dit is de afkorrellaag. De afkorrellaag bepaalt de structuur en zorgt voor een mooie afwerking.

Spackspuitwerk is razend populair onder huiseigenaren. En dit heeft een goede reden. Spackspuitwerk heeft een lage prijs. Het is zelfs de goedkoopste vorm van stuckwerk, met een prijs vanaf € 5 per vierkante meter. Daarnaast is het resultaat mooi en strak.

De muren of plafond voorbereiden

Om spackspuitwerk aan te kunnen brengen, zullen stukadoors de muren of het plafond eerst voorbereiden, indien nodig. De ondergrond moet worden voorbehandeld en de ruimte moet worden afgeplakt.

Het ligt aan de ondergrond of stukadoors een voorbehandeling nodig vinden. Bij een mooie effen ondergrond is dat niet nodig. Heeft de ondergrond veel oneffenheden, zoals beschadigingen, een nicotinelaag of vochtplekken, dan is het verstandig om deze wel eerst voor te behandelen omdat een spacklaag redelijk dun is. Anders blijven beschadigingen zichtbaar na het aanbrengen van de meslaag. Bij grote gaten en beschadigingen zal de stukadoor de ondergrond eerst behandelen met raapwerk.

Spackspuitwerk wordt op een ondergrond aangebracht door stukadoors met behulp van een spuitmachine. Dit is zeer efficiënt, maar heeft wel als nadeel dat het voor veel spetters zorgt. Daarom zal de stukadoor de ruimte eerst goed afplakken en afdekken voordat hij aan het werk gaat. Hij zal zoveel mogelijk uw meubels aan de kant zetten of afdekken met zeil.

Om veel % op de kosten voor het inhuren van stukadoors te besparen, zou u het voorbereidende werk ook zelf kunnen doen. Met name het afplakken en afdekken van meubels, muren en plafond is een klus die u zelf kunt uitvoeren. Want hoe minder tijd een stukadoor kwijt is, hoe goedkoper de uiteindelijke prijs.

Afwerkingen spackspuiten

Bij spackspuitwerk zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Spack is een gladde pasta, maar krijgt een korrelstructuur door de compressor waarmee het materiaal op de muren of het plafond wordt aangebracht. Verschillende korreldiktes zijn mogelijk. U kunt kiezen wat u het mooist vindt voor uw interieur. Wit spackspuitwerk met een fijne korrelstructuur zorgt ervoor dat uw muren of plafond er basic uitzien en niet teveel opvallen. Wanneer het spackspuitwerk wordt aangebracht met een grovere korrel en in een kleur, vallen de muren juist veel meer op. Elke kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Stukadoors kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Spackspuiten met lage btw

Btw kan ervoor zorgen dat de klus veel duurder uitpakt dan dat u had gedacht. Voor werkzaamheden in uw woning geldt een tarief van 21 % btw, mits uw woning ouder dan twee jaar is. Maar bij stucwerk geldt een laag btw-tarief van slechts 6 %. Spackspuitwerk op uw muren en plafond heeft daarom een lagere prijs.

Het lijkt misschien een klein verschil, maar reken maar het totale btw-bedrag uit. Bij een bedrag van € 500 kan het verschil groot zijn. Bij het tarief van 6 % btw komt dit uit op een bedrag van € 30 aan btw. Bij een tarief van 21 % btw komt dit uit op een bedrag van € 105 aan btw. Dit is een verschil van maar liefst € 75!

Bij het spuiten van een aanzienlijk aantal vierkante meters kan het verschil dus wel om tientallen tot honderden euro’s gaan. Het lage tarief van 6 % btw geldt voor arbeidskosten en materiaalkosten.

Wilt u spackspuitwerk laten uitvoeren tegen de scherpste prijs? Als uw woning minder dan twee jaar oud is, is het verstandig om nog even te wachten met spackspuitwerk. Na twee jaar profiteert u van het lage tarief van 6 % btw bij stukadoorsbedrijven. Dit is de voordeligste optie wanneer u uw muren of plafond wilt laten spackspuiten. Wilt u nog meer geld besparen? Lees dan verder voor bespaartips bij het inhuren van stukadoors.

Offertes vergelijken voor 40% prijsvoordeel

Spackspuitwerk is een relatief goedkope vorm van stucwerk die een hoge kwaliteit afwerking oplevert. Toch blijft het een grote uitgave en wilt u natuurlijk niet teveel betalen voor stucwerk wanneer dit niet nodig is. U kunt tot wel 40 % op de totale kosten besparen door vrijblijvend en gratis offertes van stukadoors te vergelijken. Door prijzen naast elkaar te leggen, kunt u zien welke stukadoor uw klus kan uitvoeren binnen uw budget.

Het opvragen van offertes voor spackspuiten kan veel tijd en moeite kosten. Maar gelukkig hoeft u niet langer zelf offertes op te vragen. Wij doen dat voor u. Het enige dat wij nodig hebben zijn uw gegevens en een beschrijving van de klus. Vul het offerte aanvraagformulier in, en wij nemen contact op met een aantal stukadoors in uw omgeving. Zij zullen u gratis en vrijblijvend hun offertes sturen.

Door de offertes voor spackspuiten naast elkaar te leggen, ziet u direct welke stukadoor het goedkoopst is. Met onze service bespaart u dus moeite, tijd en kosten (tot wel 40 %!). Vul direct het aanvraagformulier in en vind de goedkoopste stukadoor met de beste prijs-kwaliteitverhouding.