Kosteloos offertes ontvangen

Stucwerk

Stucwerk kan uw muren of plafond niet alleen verfraaien, maar beschermd ze ook zodat ze nog lang in goede conditie blijven. Bent u op zoek naar stucwerk? Op verschillende manieren kunt u het plafond of de muur stucen, met behulp van verschillende materialen en technieken.

Het is soms lastig om te bepalen welk stucwerk aansluit bij uw wensen. Wilt u meer weten over de verschillende soorten stucwerk, die een stukadoor voor u kan uitvoeren? Wij leggen de verschillen uit, zodat u weet waar u het over heeft als u een stukadoor inhuurt. Wij laten zien wat de prijzen zijn, zodat u kunt zien welke opties passen binnen uw budget. En wij helpen u daarnaast om gratis offertes op te vragen.

Kosten stucwerk

Wilt u door middel van stucwerk uw muren of plafond opknappen? Dan is het verstandig om eerst onderzoek te doen naar de prijzen van stucwerk, voordat u een offerte opvraagt en een stukadoor inhuurt, zodat u weet het kost. Dan kunt u op basis van een inschatting kijken of het stucwerk past bij uw budget.

De kosten van stucwerk kunnen variëren. Op de offerte en op het uiteindelijke prijskaartje spelen een aantal factoren een rol, waaronder de grootte van de muren en het plafond die u laat stucen, het tarief van de stukadoor en het soort stucwerk dat u kiest.

U kunt een aantal gratis offertes opvragen, maar dat kost veel tijd. Hoewel de exacte prijzen kunnen variëren, hebben wij daarom de gemiddelde prijzen voor stucwerk door een stukadoor voor u uitgerekend. U vindt in het onderstaande tabel wat stucwerk op de muren en het plafond gemiddeld kost per m2.

Soorten stucwerkKosten stucwerk per m2 (offerte gemiddeld)
Stucwerk: Spackspuitwerk€ 5 – € 11
Stucwerk: Behangklaar stucen€ 10 – € 18
Stucwerk: Sausklaar stucen€ 10 - € 25
Stucwerk: Sierpleister aanbrengen€ 12 - € 23
Stucwerk: Plafond stucen€ 15 - € 23
Stucwerk: Schuurwerk€ 18 - € 24
Stucwerk: Raapwerk€ 18 - € 30

Deze prijzen zijn een indicatie van de kosten van de verschillende soorten stucwerk, uitgerekend per m2. Hierbij zijn de tarieven van de stukadoor en de materiaalkosten inbegrepen. De exacte prijzen kunnen afwijken. Door een offerte op te vragen krijgt u exacte informatie.

De verschillende soorten stucwerk zijn in te delen in de voordeligste en duurdere opties, elk voor een ander budget. Voor de laagste prijzen krijgt u basis stucwerk voor een klein budget, terwijl het duurste stucwerk veel waarde toevoegt aan uw woning.

Een van de goedkope opties op het gebied van stucwerk is spackspuitwerk, omdat dit snel door een stukadoor met een spuit wordt aangebracht. Ook het behangklaar dan wel sausklaar stucen van de muren kost relatief weinig, net als sierwerk aanbrengen, wat een stukadoor in relatief korte tijd kan doen en daarom het voordelist is.

Luxere soorten stucwerk zijn onder andere tadelakt, beton ciré en leemstuc. De technieken van deze soorten stucwerk zijn tijdrovender. Doordat een stukadoor meer uren moet maken, hebben deze soorten stucwerk hierdoor een hoger prijskaartje. Deze soorten stucwerk zijn niet het voordeligst, maar geven een prachtige uitstraling in uw huis. Door een offerte op te vragen, komt u erachter wat de klus voor u kost.

Voordelige soorten stucwerk

Nu u een beter beeld heeft gekregen van de kosten van stucwerk, leggen wij uit wat het verschil is tussen de verschillende soorten stucwerk die het voordeligst zijn, zoals spackspuiten, raapwerk en sierpleister. De informatie over de materialen en technieken dient als vergelijkingsmateriaal. Zo weet u meer over de diensten die een stukadoor kan leveren, kunt u beter een offerte opvragen en een stukadoor vinden die bij uw klus past.

Spackspuiten

Spackspuitwerk is een soort stucwerk dat door de stukadoor wordt aangebracht met een spuitmachine. Doordat de stukadoor niet met een verfkwast hoeft te werken, kan hij bij spackspuitwerk veel sneller te werk gaan. Het spackspuitwerk wordt in twee lagen aangebracht. De eerste laag is de meslaag. Deze wordt door de stukadoor aangebracht om de ondergrond (de muur of het plafond) egaal te maken. Vervolgens wordt een tweede laag aangebracht, namelijk een afkorrellaag. Deze laag zorgt voor een korrelstructuur op de ondergrond en wordt direct in de gewenste kleur gespoten. Lage prijzen voor spackspuiten: vanafprijs is €5 per m2.

Raapwerk

Bij een paar kleine scheurtjes in de muur is pleisterwerk genoeg. Maar wanneer de ondergrond veel oneffenheden vertoond is een dikker stucwerk nodig, en dan is raapwerk de oplossing. Als het bijvoorbeeld om een gemetselde buitenmuur gaat, of als de ondergrond erg scheef is. Bij raapwerk wordt er door een stukadoor een dikke gipslaag aangebracht, met een dikte van 7 millimeter tot 5 centimeter.

Behangklaar stucwerk

Wilt u uw muren behangen, maar is de ondergrond niet egaal genoeg? Dan is behangklaar stucwerk de oplossing. De stukadoor maakt door middel van een pleisterlaag de muur weer egaal. Doordat het behang er vervolgens overheen zal worden aangebracht, is het niet erg als er nog kleine oneffenheden in het stucwerk aanwezig zijn. De stukadoor hoeft zich dus geen zorgen te maken over een laatste afwerking.

Sausklaar stucwerk

De prijzen van sausklaar stucwerk liggen iets hoger dan van behangklaar stucwerk. Anders dan bij behangklaar stucwerk, wordt bij sausklaar stucwerk nog een extra afwerklaag door de stukadoor aangebracht. Dit omdat het pleisterwerk zichtbaar blijft en alleen nog overgeschilderd dient te worden. Deze extra laag ter afwerking, zorgt ervoor dat de stukadoor iets langer bezig is dan bij behangklaar stucwerk, waardoor de prijzen hoger zijn. Vraag een offerte op voor de exacte prijzen.

Sierpleister

Sierpleister is een kunstharst gebonden stucwerk, dat door een stukadoor wordt toegepast als decoratieve afwerking op de muren en het plafond. De granietkorrels in het stucwerk zorgen voor een mooie structuur. Er zijn verschillende soorten sierpleisters op de markt, waaronder spagtelpoets, rustiekputz en granol. Spagtelpoets heeft een fijne korrelstructuur en is makkelijk te reinigen en stootvast. Granol heeft een grove korrelstructuur, waarmee verschillende effecten en designs kunnen worden gemaakt. Rustiekputz zit qua structuur tussen de andere twee soorten sierpleister (spagtelpoets en granol) in en is enorm sterk. Het voordeel van al deze vormen van sierwerk is dat ze makkelijk in onderhoud zijn en daarnaast stootvast zijn.

Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtig pleisterwerk, dat als afwerking dient op de muren en het plafond. Schuurwerk kan door een stukadoor worden aangebracht in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken, en regelt de vochtregulering in het huis. Schuurwerk is te herkennen aan de decoratieve cirkelvormen en lichte korrelstructuur. Door offertes op te vragen, weet u hoeveel uw klus zal kosten.

Luxe stucwerk

Bij luxe stucwerk liggen de prijzen hoger dan bij de hierboven genoemde verschillende soorten stucwerk. De prijzen worden deels bepaald doordat deze technieken arbeidsintensiever zijn. Daarbij zijn ook de materialen vaak duurder, wat invloed heeft op de prijzen. Lees voordat u een offerte opvraagt meer over de verschillende soorten luxe stucwerk.

Tadelakt

Tadelakt is een soort stucwerk met een bijzondere uitstraling. Het is een traditioneel Marokkaans stucwerk, dat vooral wordt gebruikt in badkamers door het waterdicht is. Het wordt door een stukadoor aangebracht met een halfedelsteen, waarmee het als het ware in de muur wordt gewreven. Doordat dit voor de stukadoor een tijdrovende klus is, is dit ook terug te zien op het prijskaartje. Tadelakt is een van de duurste vormen van stucwerk, maar gelieft onder vele mensen door het prachtige eindresultaat. Met de warme en marmerachtige look, doet Tadelakt herinneren aan Oosterse badhuizen.

Beton ciré

Beton ciré betekent ‘gewreven beton’ en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het is een moderne variant op beton. Het is een waterdicht stucwerk, waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Het is ook slijtvast, naadloos en hygiënisch. Met beton ciré kunnen verschillende soorten afwerkingen worden bereikt, in een stijl lijkend op tadelakt, of een meer modern ogende look. De prijzen op offertes liggen hoger dan bij veel andere soorten stucwerk, maar het resultaat is het waard.

Leemstuc

Leemstuc is een stucwerk dat wordt gemaakt van slechts natuurlijke materialen. Hierdoor heeft het stucwerk een isolerende werking. De luchtvochtigheid wordt daarnaast in uw huis gereguleerd, waardoor leemstuc bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Daarnaast is leemstuc ook mooi, met de fluweelachtige look, waardoor het past in vele interieurs. Leemstuc kost meer dan vele andere soorten stucwerk. Maar ondanks de hogere prijzen, is het wel erg duurzaam en gaat het materiaal lang mee.

Besparen is altijd mogelijk

Aan al deze verschillende soorten stucwerk hangt een ander prijskaartje. Daarom is het verstandig om eerst te kiezen waar u naar op zoek bent (van spackspuiten tot tadelakt), persoonlijk advies in te winnen en vervolgens een offerte op te vragen. Vergelijk de prijzen om een stukadoor te zoeken die in dit specifiek soort stucwerk gespecialiseerd is en te vragen wat het kost.

Het is een tijdrovende klus om stukadoorsbedrijven in de buurt te zoeken en gratis offertes voor stucwerk met bijbehorende prijzen één voor één op te vragen. Gelukkig hoeft dat niet langer.

Geef bij ons aan waar u naar op zoek bent, en dan dienen wij gratis uw aanvraag in bij verschillende stukadoors bij u in de buurt. Wij sturen u een aantal gratis offertes met bijbehorende prijzen door, zodat u direct een goed overzicht heeft van de diensten en exacte prijzen van stukadoors bij u in de buurt. Deze offertes voor stucwerk zijn gratis en vrijblijvend en u bepaalt uiteindelijk zelf welke stukadoor u inhuurt. Zo kunt u bij ons makkelijk geld besparen.