Kosteloos offertes ontvangen

Leemstuc

Leemstuc is een van de oudste materialen ter wereld en wordt al vele eeuwen gebruikt voor huizen. Leemstuc heeft een specifieke warme uitstraling. Het materiaal is opgebouwd uit klei, zilt en zand, waaraan soms stro wordt toegevoegd. Leemstuc bestaat alleen uit natuurlijke materialen en er zijn geen chemische producten aan toegevoegd. Het product is dus milieuvriendelijk en niet schadelijk voor uw gezondheid.

Hoe brengt u leemstuc aan?

De eerste laag bestaat uit een basisleem. Hiermee kunt u oneffenheden en beschadigingen wegwerken. De basisleem is de vocht- en warmteregulerende laag. Vervolgens wordt een laag leemfinish, bestaande uit leemstuc en kleur, ter afwerking aangebracht. Leemstuc dient te worden aangebracht met een dikte van ten minste 1 centimeter. Maar hoe dikker het materiaal wordt aangebracht, hoe groter het effect ervan is.

De voordelen van leemstuc

Leemstuc is zeer geschikt voor de woonruimtes in uw huis. Leemstuc heeft verschillende voordelen, het is namelijk:

  • Vochtregulerend
  • Geluidsabsorberend
  • Warmtevasthoudend

Leemstuc zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte op een zelfde niveau wordt gehouden. Bij schommelende temperatuurverschillen neemt leemstuc het teveel aan vocht op en stoot dit weer af wanneer de ruimte droger is. Wanneer vocht in uw huis wordt gereguleerd, vermindert dit de kans op schimmels.