Kosteloos offertes ontvangen

Stukadoorsbedrijf

Stucen is geen gemakkelijke klus. De gemiddelde doe-het-zelf-klusser beschikt niet over de juiste kennis en ervaring om het stucwerk aan te brengen op de muren. Maar wat kost het om een stukadoorsbedrijf in te huren om uw muren te laten stucen? En waar vindt u het beste stukadoorsbedrijf voor de beste prijs? Wij vertellen u op deze pagina welke kosten u kunt verwachten als u een stukadoorsbedrijf inhuurt, hoe u gratis en vrijblijvend offertes opvraagt en waar u op moet letten. Zo weet u zeker dat u bij stucwerk profiteert van de scherpste prijs.

Kosten stukadoorsbedrijf

Wanneer uw muren en plafond toe zijn aan nieuw stucwerk, is het verstandig om een stukadoorsbedrijf in te huren. Maar nog voordat u een gratis offerte opvraagt, wilt u natuurlijk een beeld van het kostenplaatje krijgen. Zo weet u wat u kwijt bent als u het werk aan een stukadoorsbedrijf uitbesteedt. Daarom geven we u de gemiddelde prijzen voor stucwerk, wanneer u dit door stukadoorsbedrijven laat uitvoeren. Bekijk hier de geschatte kosten.

Dienst stukadoorsbedrijfPrijs per m2 in € (gemiddeld)
Spackspuitwerk€ 5 – 11
Behangklaar stucen€ 10 – € 18
Sausklaar stucen€ 10 – € 25
Sierpleister aanbrengen€ 12 – € 23
Plafond stucen€ 15 – € 23
Raapwerk€ 18 – € 30

Dit zijn de gemiddelde kosten in €, uitgerekend op basis van de prijs van offertes van een groot aantal stukadoorsbedrijven. Hierbij zitten arbeidsuren / arbeidskosten en materiaalkosten inbegrepen. De exacte prijs zal verschillen, afhankelijk van de klus die u door een stukadoorsbedrijf laat uitvoeren en hun tarief. Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken.

De prijzen op offertes van stukadoorsbedrijven beginnen al bij een prijs vana €5 per m2. Spuitwerk is het goedkoopst, omdat de stukadoor dit relatief snel kan doen en zijn tarief dus laag blijft. Behangklaar stucen kost ook weinig (af vanaf €10), omdat de stukadoor slechts een onderlaag stuct. De bedoeling is dat u er zelf vervolgens overheen behangt. Wilt u dat het stucwerk ook gelijk als afwerking dient? Dan zal de stukadoor sausklaar stucen. U hoeft dan slechts nog een laag verf aan te brengen, en de muur is af. De prijzen op de offerte liggen iets hoger dan bij behangklaar stucen.

Sierpleister (waaronder spagtelpoets, granol of rustiekputz) kent hogere prijzen, maar hiermee kan de stukadoor een prachtige afwerking aanbrengen. Het stucen van het plafond kost ook meer bij een stukadoorsbedrijf (beginnend bij € 15), an omdat het lastiger werk is dan het stucen van de muren. En tot slot kan raapwerk oplopen tot een prijs van wel €30 per m2, maar dit is soms nodig wanneer de muren erg slecht zijn.

Het loont altijd om goed onderzoek te doen, want alleen dan vindt u de beste prijzen en voordeligste offerte per m2.

Wat doet een stukadoorsbedrijf

Een stukadoorsbedrijf heeft verschillende stukadoors in dienst. De stukadoor is gespecialiseerd in het aanbrengen van stucwerk op de muren, plafonds en buitenmuren. Door middel van stucwerk worden niet alleen de muren beschermd, maar ook afgewerkt zodat ze er mooi en netjes uitzien.

Een stukadoorsbedrijf levert de volgende diensten:

  • Voorbereiden van de muren of plafond
  • Verwijderen van oud behang en schuurwerk
  • Voorstrijken van de ondergrond
  • Mortel aanmaken
  • Pleisteren van het oppervlak
  • Glad maken en afwerken van het oppervlak

Daarnaast houdt een stukadoorsbedrijf zich bezig met het maken van offertes, administratieve taken en contact met de klanten. Het tarief van een stukadoor kan verschillen, afhankelijk van zijn ervaring en opleiding.

U kunt verwachten dat een stukadoorsbedrijf de beste en meest professionele vakmensen in dienst heeft, die in de verschillende soorten stucwerk gespecialiseerd zijn, waaronder: raapwerk, pleisterwerk, sierpleister en spackspuiten. Een professioneel stukadoorsbedrijf levert alleen de beste kwaliteit voor de scherpste prijzen.

Herken een professioneel stukadoorsbedrijf

Stucwerk is een specifieke klus, die professioneel moet worden uitgevoerd. Wanneer u het werk uitbesteedt, verwacht u natuurlijk alleen de beste kwaliteit. Daarom is het belangrijk om het juiste stukadoorsbedrijf te vinden, dat professioneel te werk gaat en alleen de beste resultaten levert. Maar hoe herkent u een professioneel stukadoorsbedrijf?

Vraag naar de keurmerken waarover het stukadoorsbedrijf beschikt. De keurmerken zorgen ervoor dat het stukadoorsbedrijf aan een aantal specifieke eisen moet voldoen, op het gebied van onder andere techniek, kwaliteit en garantie. Vraag bijvoorbeeld of het stukadoorsbedrijf beschikt over de NOA-Afbouwgarantie of het Stuckeur (of Afbouwkeur) keurmerk. Deze keurmerken zijn erg waardevol, omdat de stukadoorsbedrijven met regelmaat door deze organisaties worden getoetst. Zo weet u zeker dat ze over de juiste materialen beschikken, met professionele mensen werken en de beste kwaliteit leveren.

Een professioneel stukadoorsbedrijf heeft alleen experts in dienst. De stukadoors hebben erkende stukadooropleidingen gevolgd en beschikken over de juiste stukadoorsdiploma’s. Twijfelt u of het stukadoorsbedrijf opgeleide experts in stucwerk in dienst heeft? Vraag naar hun diploma’s.

Mocht een stukadoorsbedrijf niet over deze keurmerken beschikken, dan zegt dat niet perse dat u het bedrijf niet kunt inschakelen. De kwaliteit van het stucwerk en de professionaliteit van de stukadoors kunnen alsnog hoog zijn. Maar doe goed onderzoek en vraag naar referenties, zodat u weet of u het bedrijf kunt vertrouwen. Zorg er ook voor dat u de offerte goed doorleest. Op offertes kunnen tussen de kleine lettertjes verborgen kosten staan. En denk goed na of het tarief niet te laag is. Is het tarief veel lager dan bij concurrenten, dan zou dit ook kunnen duiden op een onprofessionele aanpak. Zo komt u niet achter nare verrassingen, nadat u het stukadoorsbedrijf heeft ingehuurd.

Advies van een expert

Weet u nog niet welke werkzaamheden er precies moeten worden uitgevoerd in uw woning of heeft u meer informatie nodig? Vraagt u zich af welk stucwerk past bij uw wensen? Van een professioneel stukadoorsbedrijf mag u verwachten dat zij u advies kunnen geven. Omdat elke klus anders is, zullen zij advies geven op basis van uw wensen, budget en woning. Zij zullen een gratis offerte voor u opstellen, zodat u weet hoeveel het tarief van de stukadoor is. Lees de offerte goed door, en vraag bij onduidelijkheden op de offerte om extra uitleg.

Een stukadoor inhuren of zelf klussen?

Veel klussers vragen zich af of het mogelijk is om het stucwerk zelf uit te voeren, of dat het toch verstandiger is om een stukadoorsbedrijf in te huren. Door het zelf te doen, hoeft u niet het tarief van een stukadoor te betalen. Of misschien kent u wel iemand die het voor een zacht prijsje voor u wilt doen, zodat u geen offertes hoeft op te vragen bij een professioneel stukadoorsbedrijf.

Tenzij u (of degene die het voor u wilt doen) heel goed weet wat u doet, is het niet aan te raden om het werk zelf uit te voeren. Als de muur niet goed wordt afgewerkt, ziet deze er niet mooi uit en kijkt u nog jaren tegen een lelijke muur aan. Maar daarnaast kan het ook andere gevolgen hebben, want er kunnen scheuren en vochtplekken ontstaan.

Dit zorgt ervoor dat u uiteindelijk alsnog een professioneel stukadoorsbedrijf zult moeten inschakelen, om de door u gestucte muur te repareren. En dat is zonde van de hoge kosten. Ons advies? Stuc alleen zelf wanneer u echt goed weet waar u mee bezig bent. Als u niet de juiste kennis en ervaring heeft, profiteert u uiteindelijk meer door een stukadoorsbedrijf in te huren.

Lagere prijzen stukadoorsbedrijf

Niemand wil teveel betalen wanneer dit niet nodig is. Daarom vertellen wij u graag hoe u kunt besparen op de prijzen bij het inhuren van een stukadoorsbedrijf: namelijk door middel van btw-verlaging.

Het btw-tarief dat u moet betalen bij een stukadoorsbedrijf, is afhankelijk van de leeftijd van uw woning. Als uw woning minder dan 2 jaar oud is, betaalt u het gangbare 21% btw-tarief op stucwerk. Is uw woning echter meer dan 2 jaar oud, dan mogen stukadoorsbedrijven het lagere btw-tarief van slechts 6% rekenen. Dit lage tarief wordt niet alleen gerekend voor de uren die de stukadoor maakt, maar ook voor de gebruikte materialen.

Is het daarom verstandig om te wachten met stucwerk totdat uw huis ouder dan twee jaar is? Zeker, want dan kunt u gebruik maken van deze btw-verlaging. Het prijsverschil tussen het btw-tarief van 6% en het btw-tarief van 21% lijkt op het eerste gezicht misschien niet heel groot, maar dat is het wel. U betaalt uiteindelijk veel minder.

Hier een voorbeeldsom:

Stel, u wilt de muren in uw huis laten stucen. De muren hebben een gezamenlijke oppervlak van 100 m2. Het tarief dat het stukadoorsbedrijf vraagt voor stucwerk (zonder btw) is € 15 per m2. Het totale project zal dan €1500 kosten. Met een btw-tarief van 6% zult u een offerte ontvangen van €1590. Geldt een btw-tarief van 21%, dan ontvangt u een offerte van €1815 voor het stucwerk. Wacht u tot uw huis meer dan twee jaar oud is voordat u een stukadoorsbedrijf inhuurt, dan bent u €225 goedkoper uit. Dit is een enorm prijsverschil.

Wilt u geld besparen op de kosten van een stukadoorsbedrijf? Profiteer met deze tip van korting op de totale prijs.

Ontvang de exacte kosten voor uw stukadoorwerk

Besparing op de kosten en een stukadoor vinden voor de beste prijs? Dan is het verstandig om eerst onderzoek te doen voordat u een stukadoorsbedrijf inhuurt. Het eerste stukadoorsbedrijf inhuren dat u vindt werkt zeker niet in uw voordeel en dit geeft u ook geen garantie van de beste kwaliteit.

U kunt zelf via het internet een zoektocht starten en bij verschillende stukadoorsbedrijven vrijblijvende offertes aanvragen. Dit is echter zonde van uw tijd.

Daarom doen wij het voor u. We hebben al naar de beste stukadoorsbedrijven bij u in de buurt gezocht en kunnen gratis en vrijblijvend offertes voor u aanvragen. U vertelt waar u naar opzoek bent en wat uw budget is, en wij zorgen dat u de offertes van de beste stukadoorsbedrijven met een goede prijs-kwaliteitverhouding per email ontvangt. U hoeft alleen nog maar de prijzen van de stukadoorsbedrijven te vergelijken en te kiezen voor de offerte die bij u past. Zo profiteert u altijd van een prijs die voor ú voordeliger is.