Kosteloos offertes ontvangen

https://www.stukadoorkosten.nl/images/

Bespaar geld op stucwerk met deze tips


 28 Apr 2024

Stucwerk kan een huis aanzienlijk opknappen en is daarnaast ook brandvertragend en isolerend. Maar wanneer je onderzoek doet naar de prijzen van stucwerk, kan dit afschrikken. Stukadoors bepalen hun eigen prijzen, waardoor het verschil vaak groot is. Wil je je huis een frisse opknapbeurt geven, maar niet teveel geld kwijt zijn aan het stucwerk? Wij geven je tips om te besparen op stucwerk.

 1. Tip 1: Laat al het stucwerk in een keer uitvoeren
  Veel huiseigenaren laten het stucwerk in delen uitvoeren. Omdat zij niet in een keer een groot bedrag willen neerleggen, verspreiden zij de werkzaamheden en huren zij meerdere malen een stukadoor in. Dit is echter niet voordelig voor je portemonnee. Want de kosten van stucwerk zijn afhankelijk van de grootte van de klus. Bepaalde kosten hoeven dan slechts een keer te worden betaald, zoals voorrijkosten en het voorbereidende werk. Hoe meer werk de stukadoor in een keer uitvoert, hoe groter de schaalvoordelen zijn.
 2. Tip 2: Kies goedkope materialen
  Er zijn verschillende soorten materialen die een stukadoor kan gebruiken bij het stucen. De stucsoorten hebben verschillende eigenschappen, voor verschillende budgetten. Spackspuiten is de goedkoopste optie voor de muren en het plafond. Spackspuitwerk is een stucwerk van hoge kwaliteit, maar heeft een relatief lage prijs. Dit komt door de werkwijze van stukadoors. Spack wordt aangebracht met behulp van een spuitmachine, waardoor de stukadoor veel sneller klaar is.
 3. Tip 3: Voer een deel van de werkzaamheden zelf uit
  Wij zouden niet aanraden om het stucwerk aan te brengen. De meeste huiseigenaren hebben niet genoeg kennis en ervaring om de klus naar tevredenheid uit te voeren. Je kunt wel alvast zelf een deel van de voorbereidingen doen om zo kosten te besparen. Je kunt de stukadoor van te voren vragen welke klussen je kunt oppakken, waaronder het dichten van gaten, het verwijderen van behang en het aan de kant zetten van meubels. Op deze manier is de stukadoor minder tijd kwijt, en dit scheelt jou in de totale kosten.
 4. Tip 4: Betaal een laag btw-tarief
  Is je huis nog geen 2 jaar oud? Wacht nog even met het stucen! Er geldt namelijk een laag btw-tarief voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Je betaalt dan niet 21 % btw, maar slechts 6 % btw. Dit lijkt misschien in eerste instantie een klein verschil, maar bij een grote klus kan dit al honderden euro’s schelen.
 5. Tip 5: Vergelijk prijzen van stukadoors p
  Elk stukadoorsbedrijf bepaald de eigen prijzen. Hierdoor lopen de prijzen voor stucwerk sterk uiteen. Het is verstandig om niet de eerste stukadoor in te huren die je vindt, maar goed onderzoek te doen. Hoe meer offertes je opvraagt, des te beter krijg je een overzicht van de prijzen. Door offertes met elkaar te vergelijken kun je een stukadoor kiezen die goedkoop is en goede kwaliteit levert.

Stucwerk hoeft niet duur te zijn, mits je de juiste stukadoor vindt. Met onze tips kun je veel geld besparen op stucwerk, wat je beter kunt besteden aan je verhuizing of nieuwe interieur.


Populaire blogs • 5 Redenen waarom je een stukadoor zou moeten inhuren


 • Bespaar geld op stucwerk met deze tips


 • Wat is het beste stucwerk voor de badkamer?


 • De verschillende lagen van het stucwerk