Kosteloos offertes ontvangen

https://www.stukadoorkosten.nl/images/

5 Redenen waarom je een stukadoor zou moeten inhuren


 28 Apr 2024

Stucen lijkt een eenvoudige taak. Met een doe-het-zelf kit en een beetje kluservaring zouden de muren zó gestuct moeten zijn. Of toch niet? Veel handige huiseigenaren willen de verbouwing graag zelf uitvoeren. Maar zij onderschatten hoe moeilijk stucen kan zijn wanneer je het nog nooit eerder hebt gedaan. Waarom schakel je niet een professionele stukadoor in? Wij geven je 5 goede redenen om een stukadoor in te huren voor het stucen van de muren of het plafond.

 1. Persoonlijk advies
  Een stukadoorsbedrijf kan worden ingeschakeld voor verschillende soorten stucwerken. Als huiseigenaar is het lastig in te schatten welk soort stuc het beste past bij het huis en welke afwerkingen mogelijk zijn voor de muren of het plafond. Het voordeel van het inhuren van een professionele stukadoor is dat hij persoonlijk advies kan geven. Zo weet je zeker dat het eindresultaat past bij jouw wensen.
 2. Kwaliteitsmaterialen
  Een stukadoor weet exact welk materiaal het meest geschikt is voor jouw huis en hoe hij dit deskundig aan kan brengen. Als consument raak je al snel overweldigd door het grote aanbod aan pleistersoorten en is er een kans dat je de verkeerde materialen gebruikt waardoor de muur blijvend beschadigt. Een professionele stukadoor weet het kwalitatief hoogstaande materiaal aan te brengen op elk soort muur, waaronder baksteen, cement, kalk en beton.
 3. Een precieze afwerking
  Ook als je op het internet op zoekt hoe je zelf moet stucen, is een fout al snel gemaakt en zal het eindresultaat ongelijk en lelijk zijn. Het zal je niet verbazen dat een doorgewinterde stukadoor een beter eindresultaat levert dan een doe-het-zelf klusser. Een professionele vakman kan de mooiste afwerkingen naar jouw wens maken tot in de kleinste details.
 4. Bespaar tijd
  Door het stucwerk uit handen te geven, bespaar je veel tijd. Vooral wanneer je nog nooit eerder hebt gestuct, is het een tijdrovende klus. Door een stukadoor in te huren bespaar je niet alleen waardevolle uren, maar ook veel frustratie. In korte tijd heeft de stukadoor het stucwerk netjes en duurzaam aangebracht. Die tijd kun je beter gebruiken voor leukere dingen, zoals tijd doorbrengen met familie of hobby’s.
 5. Veiligheid voorop
  Hoewel stucen niet de meest gevaarlijke klus lijkt tijdens een verbouwing, kan er veel misgaan. Doe-het-zelf klussers hebben vaak geen veilige uitrusting en veiligheidsschoenen en bezitten soms niet eens goede ladders. Maar het is enorm belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, om onnodige kans op ongevallen te verkleinen. Door een professionele stukadoor in te huren hoef je je hier geen zorgen over te maken, want hij is op de hoogte van veiligheidsrisico’s en zorgt dat het stucwerk hieraan voldoet.

Een stukadoor voor het beste resultaat
Als je de muren wilt stucen zonder teveel tijdsdruk en stress, is het slim om een stukadoor in te huren die het werk voor je doet. Een expert kan elke muur bepleisteren, ongeacht het formaat of het materiaal. Een stukadoor levert gegarandeerd het mooiste stucwerk voor op je muur of plafond.


Populaire blogs • 5 Redenen waarom je een stukadoor zou moeten inhuren


 • Bespaar geld op stucwerk met deze tips


 • Wat is het beste stucwerk voor de badkamer?


 • De verschillende lagen van het stucwerk